Kampus sorunu HİTÜ’yü düğümledi

Üniversiteye giriş sınavı, sınıf geçmeyi etkileyen kredi sistemi ve kampus sorunu Hitit Üniversitesi öğrencilerini etkiliyor.

09 Ocak 2017 Pazartesi 14:48
Kampus sorunu HİTÜ’yü düğümledi

MUSTAFA DEMİRER


Üniversiteye giriş sınavı, sınıf geçmeyi etkileyen kredi sistemi ve kampus sorunu Hitit Üniversitesi öğrencilerini etkiliyor.

Edinilen bilgiye göre, üniversitede geçtiğimiz yıllarda öğrencilerin bir üst sınıfa yükselmesini belirleyen kredi sisteminde değişikliğe gidildi. Öğrencilerin daha fazla ders çalışmasını sağlayan ve tembelleşmesini engelleyen sistem, çalışmayan öğrencilerin mezun olmasını da zorlaştırdı.

Mezun olamayanlar ve her yıl yeni kayıtlarla birlikte öğrenci mevcudu daha fazla artmaya başladı.


Öğrenci sayısı artan üniversitenin bazı fakültelerinde mevcut fiziki mekan ve sosyal donatılar ihtiyacı karşılayamaz hale geldi.


Kredi sistemindeki düzenlemeye itirazlar HİTÜ Rektörlüğü’nce incelendi. Ancak üniversite senatosu öğrencileri tembelliğe alıştıracağı gerekçesiyle kararını değiştirmedi.


Yeni kampus inşaatında yaşanan problemler nedeniyle üniversitenin bazı fakültelerinin yeni bina ihtiyacı da karşılanamadı. Gelişmeler donatı standardını düşürdü.


Çözüm için, HİTÜ Üniversitesi Senatosu’nun genel ve özel sorunları göz önünde bulundurarak, öğrencilerin bina ve sosyal donatı yetersizliği problemine çare bulması gerekiyor.


Son Güncelleme: 09.01.2017 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.