Kampüse 4 bin kişilik yurt

Çorum Valisi Necmettin Kılıç ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kuzey Kampüsü inşaatında incelemelerde bulundu.

25 Nisan 2017 Salı 23:21
Kampüse 4 bin kişilik yurt


Çorum Valisi Necmettin Kılıç ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kuzey Kampüsü inşaatında incelemelerde bulundu.



Teknik incelemede, Genel Sekreter Erdal Kanık, Üniversite öğretim elemanları ile Yapı İşleri Daire Başkanı Hasan Baylavlı ve teknik ekibi de yer aldı. 
Çorum Valisi Necmettin Kılıç, Kuzey Kampüsü inşaat çalışmaları sonucunda bir değerlendirmede bulundu.

Açıklamasında Vali Necmettin Kılıç, üniversite-kamu ve üniversite-sanayi iş birliklerinin önemine değinerek, “Üniversitemiz ilimizin beynidir. İlleri bir vücut olarak düşünürsek, her vücuttaki organın fonksiyonuna benzer fonksiyonları icra eden kurumlar vardır. İşte bizim Çorum olarak şansımız, Üniversitemizdir. Yaklaşık 20 yıllık geçmişi olan bir üniversiteye sahibiz. Bunun sonucunda da elimizde 20 yıllık bir bilgi birikimi ve değerli akademisyenlerimiz var. Bu bilgi birikimini Çorum ilinin iyiliğine, geleceğine, hayrına kullanmak gerekiyor. Bu hazineyi demokrasiyle, sanayiyle ve Çorum insanıyla buluşturmak bizlere düşüyor.” diye konuştu. 



Çorum Valiliği olarak üniversitenin yapmış olduğu çalışma ve projeleri çok önemsediklerini belirten Vali Necmettin Kılıç, “Üniversitemizle özellikle istihdama yönelik çalışmaların yapılması noktasında, üniversite-sanayi çalışmalarını beraber götürmekteyiz. Bu çalışmaların şekillendirilmesi, çoğaltılması ve denetlenmesini önemsiyoruz.” ifadelerine yer verdi.


Aynı zamanda Vali Necmettin Kılıç, “Her İle Bir Üniversite” anlayışından hareketle, üniversitenin bulunduğu ile ve bölgeye katkı sağlamasını amaç edindiklerinin altını çizerek bu çalışmalardan birinin de Kuzey Kampüsünde bir öğrenci yurdu projesi olduğunu açıkladı.



Bu projeye ilişkin açıklamasında Vali Kılıç, şunlara yer verdi: “Rektör hocamızla öğrenci yurdu konusunda anlaşmalarımız oldu. Türkiye’ye örnek bir çalışma olduğu için Gençlik ve Spor Bakanımız da bu konuyu yakinen takip ediyor. Bakanımızın emir ve talimatları doğrultusunda, Üniversitemiz Kampüsünde 4000 bin kişilik bir öğrenci yurdu projesi üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.  Bu başarılı sonucu aldığımız takdirde, Üniversitemizde eğitim-öğretim görecek öğrencilerimizin sadece barınma değil, bunlara ek olarak öğrencilere sosyal yaşamlarını sürdürebilecekleri ve üniversiteli kimliğini doya doya yaşayacağı alanlar oluşturulacak.” 

Son olarak Vali Necmettin Kılıç, başta Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan olmak üzere bu başarılı çalışmalarda emeği geçen öğretim elemanlarına teşekkürlerini iletti.



Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise yeni kurulan üniversitelerin çalışmalarının daha başarılı gelişmelere imza atması ve olumlu çıktıları elde edebilmesi için ortak iş birliklerine, çalışma ve projelere önem vermeleri gerekliliğine değinerek bu bağlamda, üniversite olarak birçok alanda yakaladıkları ve gittikçe artan başarının ortaya çıkmasında, birçok paydaşın topyekun sinerjisiyle ortaya çıktığına vurgu yaparak, şimdiye kadar her konuda maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Valiliğe, Çorum Milletvekillerine, tüm kamu-kurum ve kuruluşlarına, sanayici ve iş adamlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve Çorum halkına teşekkür etti.


Son Güncelleme: 26.04.2017 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165