Kamuda görevli şefler hakkını arıyor

BASK İl Temsilcisi Hayati Çam, kamuda görevli şeflerin hak aradığını bildirdi.

26 Şubat 2014 Çarşamba 15:40
 Kamuda görevli şefler hakkını arıyor


BASK İl Temsilcisi Hayati Çam, kamuda görevli şeflerin hak aradığını bildirdi.

Anayasamızın Ücrette adalet sağlanması başlıklı 55. Maddesinde, "Ücret emeğin karşılığıdır. Devlet, çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yararlanmaları için gerekli tedbirleri alır." hükmünün yer aldığını hatırlatan Çam,  şöyle dedi; “Kamuda görevli şefle memur arasında 40 TL fark varken, şefle müdür arasında 1.200 TL fark bulunmaktadır. Bu sorun sadece şeflerin sorunu değildir, bu sorun gelecekte şef olacak tüm memur, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, bilgisayar işletmenlerinin de sorunudur. Bürolarda görevli şefler gerek memurluk yapmakta, gerekse yöneticilik yaparak tecrübesini diğer memurlarla paylaşmakta, teknolojiden uzak 35-40 yıllık Müdürlere teknoloji konusunda yardımcı olmaktadır. Şefler bürolarda lokomotif görevi görmektedir.

Kamuda görevli Şeflerin mağduriyetinin giderilmesi İçin 15.02.2014 tarihinde 19 şefle birlikte BASK ve Kamu Şefleri Derneği üyeleri ile toplantı gerçekleştirilmiştir. Değişik sendikalara üye şeflerle birlikte komisyonlar oluşturularak 18.02.2014 tarihinde KESK, 19.02.2014 tarihinde Kamu-sen, 21.02.2013 tarihinde Memur-sen, 25.02.2013 tarihinde Demokratik Eğitim Sendikası ziyaret edilmiş ve kendilerine Şeflerin ekonomik mağduriyetlerini içeren bir dosya takdim edilmiştir.

Diğer sendikalar ile görüşmeler devam etmekle birlikte sosyal medyanın etkin kullanılması şeflerin sorunlarının gündemde tutulabilmesi, şefler arası iletişimin artırabilmesi  için @ŞeflerHakArıyor Twitter hesabı  Şefler Hak Arıyor Facebook hesabı oluşturulmuştur.

01.03.2014 tarihinde saat 13:00 de İmam Hatip Okulu yanında bulunan Bilim ve Sanat Merkezi Toplantı salonunda sendika temsilcileri ve şeflerin katılımı ile toplantı yapılacaktır.”






Son Güncelleme: 26.02.2014 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165