Kamyon ve TIR ehliyetleri Durukan'dan alınabilecek

Kamyon ve TIR ehliyetleri Sungurlu'da faaliyet gösteren Durukan Sürücü Kursundan alınabilecek.

24 Ocak 2017 Salı 17:12
Kamyon ve TIR ehliyetleri Durukan'dan alınabilecek

Kamyon ve TIR ehliyetleri Sungurlu'da faaliyet gösteren Durukan Sürücü Kursundan alınabilecek.

Özel Durukan Sürücü Kursu Müdürü Ali Çuhacı, C sınıfı kamyon ve CE Sınıfı TIR ehliyeti kurslarını vermeye başladıklarını söyledi.

Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre daha önce TIR kullanmak için D sınıfı ehliyetin yeterli olduğunu belirten Çuhacı, yeni yönetmeliğe göre D sınıfı ehliyetin minibüs ve otobüs kullananlara verildiğini, TIR kullanmak isteyen vatandaşların CE sınıfı ehliyete sahip olması gerektiğini ifade etti.

Sungurlu’da TIR ehliyeti almak isteyen vatandaşların çevre illerdeki sürücü kurslarına gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Çuhacı, “Özel Durukan Sürücü kursu olarak vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek ve kolaylık sağlamak adına, C sınıfı kamyon ve CE sınıfı Tır ehliyeti kurslarına müracaatlarını almaya başladık. Bundan sonra çevre illere gitmelerine gerek kalmadı. Özel Durukan Sürücü Kursu olarak bir ilki gerçekleştiriyoruz. Sungurlu’dan kazandıklarımızı Sungurlu’ya hizmet için harcıyoruz.” dedi.

Çuhacı, ilçede sadece Durukan Sürücü Kursunda bulunan simülatör aracının yanı sıra ayrıca kursiyerlerin eğitim görmesi için TIR aldıklarını da kaydetti.

Ali Çuhacı, sürücü kursuna kayıt olmak isteyen vatandaşların, Şoförler Cemiyetinden dosya, 6 adet biyometrik fotoğraf, 2 adet diploma fotokopisi ve aslı, 2 adet nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet sağlık raporu ile adli sicil kaydı ve ikametgah belgelerini yanlarında getirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.



Son Güncelleme: 24.01.2017 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.