Kanal A’da Çorum ekonomisi konuşuldu

Kanal A Televizyonu’nda yayınlanan ‘A Plus Ekonomi’ adlı programda Çorum ekonomisi ele alındı.

28 Kasım 2015 Cumartesi 18:06
Kanal A’da Çorum ekonomisi konuşuldu

Kanal A Televizyonu’nda yayınlanan ‘
A Plus Ekonomi’ adlı programda Çorum ekonomisi ele alındı.

Önceki gün ekrana gelen programa Çorum Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve iş dünyasından bazı isimler konuk oldu.


Oğuz Maden’in sunduğu programda konuşan Vali Ahmet Kara, Çorum tarihi, turizmi ve ekonomisine dair açıklamalarda bulundu.


Kadim medeniyetler şehri Çorum’un bir ‘Kültür Başkenti’ olduğunu belirten Ahmet Kara, şehrin tanıtımının yeteri kadar yapılmadığını dile getirerek konuyla ilgili yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini söyledi.


Çorum’un  ana yollar üzerinde olması nedeniyle gelecekte kültür turizminde öne çıkacağını vurgulayan Vali  Kara, “Turizm potansiyeli yüksek olan Çorum’un ekonomik açıdan da gelişmeye devam edeceğine inanıyorum” dedi.


Çorum’daki tarımsal faaliyetlere de değinen Kara,  “Günümüzde, ülkemizde ekilen pirinç tohumlarının yüzde 80 ‘ini Çorum’da yetiştirilen Osmancık 97 türü oluşturuyor. Bu açıdan Çorum’un ülke tarımına katkısı büyük” diye konuştu.


Programa konuk olan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve diğer isimler de Çorum ekonomisine dair bilgiler verdiler.

Son Güncelleme: 28.11.2015 18:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.