‘Kantinler kâr kapısı değil’

Türk Eğitim Sen Şube Mevzuat Sekreteri Kemal Şanlı, okul kantinlerinin devletin gelir kapası olarak görülmemesi gerektiğini bildirdi.

13 Eylül 2014 Cumartesi 16:32
‘Kantinler kâr kapısı değil’
 Türk Eğitim Sen Şube Mevzuat Sekreteri Kemal Şanlı, okul kantinlerinin devletin gelir kapası olarak görülmemesi gerektiğini bildirdi.

Şanlı, yaptığı açıklamada, merkez ve ilçelerde gerçekleştirilen kantin ihaleleri nin devam ettiğini, yetkililerin bu ihaleleri  Milli Eğitim Müdürlüğü veya diğer kurumların    gelir kapısı olarak görmemeleri gerektiğini belirterek, şöyle dedi; “Fahiş fiyatlarla verilen kantinler öğrencilerimizi  ve velilerimizi olumsuz yönden etkilemektedir.İhaleyi yüksek fiyatlara almak  durumunda kalan katılımcı  , bu sefer fiyatları çok yüksekte tutup  öğrencilerin yararlanamamasına neden olmaktadır. Bu da maddi açıdan ekonomik sıkıntı içerisinde olan öğrencilerimizi psikolojik açıdan yaralamaktadır.  Kurumlarımız aslında öğrencinin azami ölçüde yararlanması gereken kantinleri ranta çevirmemeli.  Tabii ki okullarımızın ve Milli Eğitim Müdürlüğü için  kantinler bir gelir kapısıdır. Fakat   kar oranı veya  ihale tutarları yükseklerde uçunca bu durum öğrencilerimizi etkilemektedir. İhaleyi yüksek fiyata alan işletmeci kendini kurtarmak için piyasanın üzerinde bir fiyat uygulamasına girmek durumunda kalıyor bu da geleceğimizin teminatı çocuklarımızı zor durumda bırakıyor. 

Dolayısıyla fiyatların denetimleri yapılarak bir standart belirlenebilir. Dolayısıyla ihale usulleri değerlendirilmeli, kantinlerimiz çocuklarımızın beslenme yerleri olarak düzenlenmelidir. Çünkü öğrenci kantinler ticari amaçlı değil bizzat öğrenci merkezli  olarak , okul içindeki ihtiyaçlarını sağlıkli bir şekilde karşılayabilecekleri alanlar olarak değerlendirilmelidir. Sonuç olarak öğrencilerimiz para kazanma aracı olarak görülmemelidir.

Türk Eğitim-Sen olarak bu sürecin takipçisi olacağımız da bilinmelidir.”

 

Son Güncelleme: 13.09.2014 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yakup sayat 2014-09-15 17:35:38

kantin denetimlerinin öğretmen ve idare tarafından yapılması sakıncalı eksiğini söylesen adam ihaleyi almış ,ekmeğimle oynama tehdidi oluyor.1000 öğrenciyi müdüre güvenip kantini güvenmemek olmaz,okulaile birliği adına ihalesiz güvenilecek insanlarla çalışılmalı,özel idare ve meb yetkileri okul müdürüne ve aile birliğne devredilmeli,paranın tamamı okula kalmalı.meb denetim yapsın