Karaca’dan kitap tanıtımı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Alaattin Karaca...

15 Ocak 2015 Perşembe 10:13
 Karaca’dan kitap tanıtımı


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Alaattin Karaca,  Yeni Şafak Gazetesi’ninin Kitap ekinde Murat Bardakçı’nın yeni eserini tanıttı.


www.corum hakimiyet.net’te yer alan Gülesin Ağbal Demirer imzalı habere göre, Karaca’nın tanıtımını yaptığı “Hafız Hakkı Paşa’nın Sarıkamış Günlüğü’ isimli kitap İş Bankası Yayınları’ndan çıktı. Karaca ‘İki kader arkadaşı Hafız Hakkı ve Enver paşalar’ başlıklı yazısında, önce Hafız Hakkı Paşa’yı tanıtıyor. Sonra da tarihimizin acı felaketlerinden biri olan Sarıkamış Harekâtının yeterince aydınlatılamadığına dikkat çekerek, eldeki günlük parçalarının Sarıkamış’ta olup bitenlerle ilgili bilgi sunmadığını belirtiyor. Karaca, “Çünkü, Hafız Hakkı Paşa, o günlere ilişkin günlük tutamamış, aralarda bıraktığı boş sayfalar, Paşa’nın o günlere ilişkin bilgileri daha sonra yazmayı tasarladığına işaret etmekle beraber, maalesef o hengâmede, o ateşli günlerde ve ömrünün de vefa etmemesi sebebiyle bu günlere ait notlarını yazamamış. Ama yine de, Birinci Dünya Savaşı’nın hemen arefesinde bir Osmanlı paşasının, duygu ve düşüncelerini, Almanya’ya giderken gördüğü kimi Batı ülkeleri ve şehirleri hakkındaki izlenimlerini, savaş çıktıktan sonra Doğu bölgemizde Ruslarla yaşanan savaşı, bu savaştaki askerî, lojistik sıkıntıları, Hafız Hakkı Paşa’nın yer yer Almanlara bakışını, başlardaki umutv e beklentilerin giderek yıkılışını, yaşanan bozgunu, ıstırabı, açlığı, ölümleri, evet hepsini parça parça günlüklerden takip etmek mümkün...” diyor.




Son Güncelleme: 15.01.2015 10:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.