Karadağ madencileri unutmadı

AK Parti İl Başkanı av. Mehmet Karadağ, Madenciler Günü'nü kutladı

04 Aralık 2017 Pazartesi 18:07
Karadağ madencileri unutmadı

AK Parti Çorum İl Başkanı Av.Mehmet Karadağ, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutladı. Madenciliğin dünyanın en meşakkatli en zor mesleği olduğunu hatırlatan Karadağ, şöyle dedi; “Madencilik sektörünün tarih boyunca uygarlıkların gelişmesinde önemli yeri bulunduğuna değinen Karadağ, “Dünyanın en meşakkatli en zor mesleğinin günüdür. Madencilik, tarih boyunca uygarlıkların gelişmesinde çok önemli yer tutan sektörlerden biri olmuştur. İçinde bulunduğumuz yüzyılda yeraltı kaynakları insanın yaşamını sürdürülebilmesi ve yaşam kalitelerinin yükselmesi bakımından belirleyici olmuş ve gelecekte daha da belirleyici olacaktır. Bu bakımdan, madencilik sektörü dün olduğu gibi bugün de ülkeler için vazgeçilmez konumunu sürdürmektedir. Türkiye ise maden bakımından zengin doğal kaynaklara sahip olan nadir ülkelerden birisidir. Çoğunlukta enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik kullanılan madenlerin yer altından çıkarılması oldukça tehlikeli ve meşakkatlidir. Yeraltı kaynaklarını her türlü tehlike ve zorluk altında doğayla mücadele ederek üreten madencilere, toplumun vefa borcu bulunmaktadır. Her vardiya başında “selametle” diye uğurlanan, maden ocaklarının girişinde “selametle” ve “uğur ola” yazan, çıkışta birbirlerine “geçmiş olsun” diyen, başkalarının da onları “geçmiş olsun” diye selamladığı başka bir meslek yoktur.

Madencilik sektörünün hak ettiği yeri bulması için hükumetimiz büyük gayret gösteriyor. İş güvenliği konusunda gerekli adımları atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. AK Parti iktidarı olarak mağduriyetlerin giderilmesi için her şeyi yaptık ve ne söz vermişsek onun arkasındayız. Bu kadar zor bir mesleği icra eden maden işçilerimizin özlük ve sosyal haklarını savunmak, refah seviyelerini yükseltmek ise başlıca görevlerimiz arasındadır. Dünya Madenciler Günü vesilesiyle ülkemizin kalkınmasında çok büyük öneme sahip olan sektöre hizmet ederek, dünyanın en zor mesleğini yerine getirmeye çalışan tüm madencilerimizin bu anlamlı ve önemli günlerini kutluyor, Meslekleri uğruna yaşamını yitiren maden şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm maden emekçilerine aileleri ile sağlıklı mutlu bir yaşam diliyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165