Karadaş ve Başaranhıncal'dan basın bayramı mesajı

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Erol Karadaş ve Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

24 Temmuz 2016 Pazar 12:33
Karadaş ve Başaranhıncal'dan basın bayramı mesajı

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Erol Karadaş ve Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajlarında 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminde Türk basınının demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkarak, üzerine düşen görevi layıkıyla yaptığını kaydeden Karadaş ve Başaranhıncal, “Basın mensuplarımızın hainler karşısında verdiği mücadele şüphesiz ki takdire şayandır. Ülkesinin refahı, Cumhuriyetin ilelebet yaşaması ve demokrasimizin devam etmesi için terör örgütünün hain kalkışma hareketi karşısında dimdik duran basınımız vatandaşlarımıza ulaştırdığı doğru bilgilerle milletimizin meydanlarda toplanmasında etkin rol oynamıştır." dedi.


“Basın, demokrasinin gelişmesi ve yaşamasındaki en önemli unsurlardan biri olduğunu, 15 Temmuz da bir kez daha kanıtlamıştır” diyen Karadaş ve Başaranhıncal açıklamasında şunları kaydetti:


“Basının, farklı görüşlerin seslendirilmesine imkân sağlamak, sorunlar hakkında özgür tartışma ortamı oluşturmak, yanlışlıkları dile getirmek, toplumsal bilinci güçlendirmek, kamu yararını gözetmek gibi toplumsal açıdan çok önemli bir işleve sahiptir. Kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren ve her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu ile hareket ederek toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan basın mensuplarımız bu noktada çok önemli bir görev üstlenmektedir.

Ulusal basının yanı sıra özellikle yörede yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olunması ve Çorum’un sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın da, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inancındayız. Türkiye’de olduğu gibi İlimizdeki basın kuruluşları da yaptıkları haberlerle gündem belirlemekte, kentimizin geleceğine yön verebilmektedir. Basın-yayın sektörü olarak bölgenin güçlü illerinden biri olan Çorum basınının, gün geçtikçe kendini geliştirdiğini yakından takip ediyoruz. Biz de Çorum Ticaret ve Sanayi Odası olarak basınımızla olan ilişkilerimizi sürekli üst seviyede tutmaya, imkanlarımız çerçevesinde her zaman üzerimize düşen katkıyı yapmaya çalışmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle, zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, her şartlar altında büyük bir özveri ile çalışan siz değerli basın çalışanlarımızın, Basın Bayramı olarak kutlanan Basında Sansürün Kaldırılışının 108. Yıldönümünü içtenlikle kutlar, çalışmalarınızda başarılar dileriz”

Son Güncelleme: 24.07.2016 12:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.