Karakeçili Yolu açılacak

Belediye Başkanı Külcü, 20 metre genişliğindeki Karakeçili Yolu'nun yaz aylarında tamamlanacağını bildirdi

15 Kasım 2017 Çarşamba 11:47
Karakeçili Yolu açılacak

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmaları ile ilgili basın toplantısı yapıyor. 

Külcü, İskilip Yolu üzerindeki Fen İşleri Müdürlüğü'nün yeni tesislerinde halen devam eden toplantısında Müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi veriyor. Yapımı devam eden şehir içindeki 3 yolla ilgili çalışmaları aktaran Külcü, kamulaştırma, mahkeme süreçleri derken yaklaşık 10 yıldır devam eden Karakeçili Yolu çalışmasının 2018 yaz aylarında tamamlanacağını bildirdi. 

Külcü, Karakeçili yolu ile ilgili şunları söyledi: "3 önemli yol açacağımızı müjdelemiştik. Bir tanesi Azapahmet Camii yanından başlayacak 23 Nisan kavşağına bağlanacak 20 metre genişliğindeki Karakeçili yolumuzdur. Neredeyse 10 yıldır üzerinde çalışıyoruz. Mahkemelerle yıllarca uğraştık. 2015 gibi mahkeme sürecini  tamamladık. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu devreye girdi. 2 yıl uğraştık. Kamulaştırma davalarını açtık. Ciddi bir mesafe aldık. Bu sene yaz döneminde burayı tamamlayacağımızı tahmin ediyoruz.

İkincisi Çiftlik Mezarlığı güneyinde Kahraman Çavuş Caddesi ile başlayıp, yeni plan bölgesinden uzanıp Ulu Mezar'a kadar gelecek olan bir yolumuz var. 30 metrelik bir yol açacağız. Kamulaştırma devam ediyor. Bu sene yaza bu işleri bizirmeyi planlıyoruz.

Üçüncü yolumuz, Emir Ahmet camii yanından başlayıp Üçdutlar Caddesini kesip yeni belediye binamıza kadar uzanacak yolumuz.

Bu yollar tamamlandığında şehir içindeki trafiğin yükünü azaltacak, farklı noktalar daha hızlı bir şekilde birbirine bağlanacak."

VATANDAŞA ÇAĞRI

Külcü konuşmasında vatandaşa çağrıda bulunarak, "Herkesin mülkiyeti kendisine kıymetli. Ama bu şehirde birlikte yaşıyoruz. Geleceğini birlikte inşa etmek zorundayız. Kendi yerlerimizle ilgili bir talep olduğunda onun yapılmaması için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyarsak, çok zaman kaybediyoruz. Çok emek kaybediyoruz. Mahkeme er geç karara bağlıyor. Uzmanların takdir ettiği değer neyse onu vatandaşlarımıza aktarıyoruz. Mülkiyet söz konusu olduğunda dava açıyor. Herkes yol istiyor ama 'komşunun arsadan geçsin, bizim oranın önü açılsın' diyor. Herkesten hassasiyet bekliyoruz. Ederi konusunda cimrilik içinde değiliz. Vatandaşın malını ucuza almak gibi bir tutum içinde olmadık, olmayız da. Vatandaşımızdan bize bu konuda yardımcı olmasını bekliyoruz.

Boş arazilerde yol yapmak kolay. Geçmişte yapılmış küçük yolların büyütülmesi, ilk defa yapılacak yollarla ilgili sözlerdi. Çarşı merkezlerinde çalışmak zaman bakımından maliyet. Bir maliyet daha var, o da yolların mülkiyetleri 47 milyon tl kamulaştırma bedeli ödedik. Bu pazartesi günü 7 milyon tl kamulaştırma bedeli ödedik. Rakamlar ortada. Herkesin bize bu konuda yardımcı olması gerekir." dedi. 

Külcü toplantı sonunda Karakeçili Yolu üzerinde bina yıkımı yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Toplantı devam ediyor. 

Son Güncelleme: 16.11.2017 10:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ADEM 2017-11-15 14:17:33

Bu iyi haber.

banner165