Karalar; ‘Cemiyet üyeliğim sürüyor’

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Kurucular Kurulu Üyesi Nihat Karalar, Cemiyet üyeliği...

30 Temmuz 2015 Perşembe 17:30
 Karalar; ‘Cemiyet üyeliğim sürüyor’


Çorum Gazeteciler Cemiyeti Kurucular Kurulu Üyesi Nihat Karalar, Cemiyet üyeliği konusunda yazılı bir açıklama yaptı.


Dost Haber Gazetesi yönetici ve çalışanlarının toplu halde Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği’ne geçtiği yönündeki haberler üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Karalar, Gazeteciler Cemiyeti üyeliğinin devam ettiğini bildirdi.


Dost Haber Gazetesi Haber Merkezi Koordinatörü Nihat Karalar, yaptığı açıklamada mesai arkadaşlarının aldığı istifa kararına saygı duyduğunu belirterek birlik ve beraberlik mesajları verdi.


‘MESAİ ARKADAŞLARIMIN KARARINA SAYGILIYIM’


Kurucusu olduğu Çorum Gazeteciler Cemiyeti’ndeki üyeliğinin devam ettiğini ve ayrılmayı da düşünmediğini vurgulayan Nihat Karalar, dileğinin Çorum basınında birlik ve beraberliğin sağlanması olduğunu kaydetti.


Birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarının Cemiyet’ten ayrılıp diğer derneğe geçme kararlarını da saygı ile karşıladığını belirten Karalar, arkadaşlarının da kendisinin kararını saygı ile karşılayacaklarından hiçbir kuşkusu olmadığını söyledi. Karalar, açıklamasını şöyle sürdürdü:


“Bir yılı aşkın süredir bünyesinde olmaktan onur duyduğum Dost Haber, giderek büyüyüp gelişiyor. Ve ‘herkese bir dost lazım’ sloganı ile önümüzdeki süreçte daha da gelişeceğine yürekten inanıyorum. Son gelişme, asla bir ayrılık olarak görülmemeli. Aksine bir zenginlik, bir fikir çeşitliliği gibi görülmeli. Nihayetinde Dost Haber Ailesi, çıktığı yayıncılık yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla objektif gazetecilik işlevini yerine getirmeyi sürdürecek.


‘ÇORUM BASININA AYRILIK DEĞİL, BİRLİKTELİK YAKIŞIR’


Çorum yerel basın sektöründe 29 yılı geride bırakmış bir basın emekçisi olarak, mesai arkadaşlarımın en demokratik haklarını kullanarak, Cemiyet’ten ayrılıp diğer bir yapı içerisinde yer almayı uygun gören kararlarını saygı ile karşılıyorum.


Her basın mensubu kendi hür iradesi ile istediği yapı içerisinde alabilir ya da ayrılabilir. Bundan doğal bir şey olamaz. Hepsi de saygı ile karşılanmalı.


Elbette şahsi düşüncem; Çorum basınına ayrılık değil, birlikteliğin yakıştığıdır. Belki şu aşamada pek umutvar olamazsak da, önümüzdeki süreçte bu birlikteliğin mutlaka gerçekleşeceği umudunu da asla yitirmediğimi söyleyebilirim.


Köklü bir gazetecilik geleneği bulunan Çorum yerel basınının, er-geç bunu gerçekleştireceğine inanıyor, 6 Kasım 1986 yılında kurulan Çorum Gazeteciler Cemiyeti’nin Kurucular Kurulu üyesi ve bu sektörde 29 yılı geride bırakan bir basın emekçisi olarak, birlikteliğin gerçekleştiği günlerde buluşmak dileğiyle, tüm meslektaşlarıma saygılarımı sunuyorum.”


Edinilen bilgilere göre Dost Haber Gazetesi Haber Merkezi Koordinatörü Nihat Karalar’ın yanı sıra gazetenin kurucularından Sadık Örgel, Seyhan Örgel ve Gözde Feride Örgel’in de Gazeteciler Cemiyeti üyeliklerinin devam ettiği öğrenildi.



Son Güncelleme: 30.07.2015 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.