‘Kardeşiz Projesi’yle izci oldular

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Güvenli Hayat ve...

02 Eylül 2014 Salı 13:46
 ‘Kardeşiz Projesi’yle izci oldular


İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.


Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında imzalanan ‘Kardeşiz Projesi’ ile aynı kültür içerisinde bulunan çocuklara, Türkiye İzcilik Federasyonu kamp alanlarında, doğal yaşamı yerinde görmek, farklı yöresel özellikleri tanıtarak ortak tarih ve yaşama bilinci oluşturmak, çocukların tarihi ve kültürel bilgilerini arttırarak geçmişlerini tanımalarını sağlamak amacıyla Bolu-İstanbul-Çanakkale Gezisi ve İzcilik Kampı düzenlendi.


25 Ağustos - 1 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen gezi ve kampa il merkezinden TDP Şube Müdürlüğü tarafından tespit edilen dezavantajlı toplam 80 ortaokul öğrencisi, 8 görevli personel ile öğrencilerin aileleri katıldı. Geziye katılan bütün öğrencilere gezide kullanılmak üzere Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından izci ayakkabısı, izci gömleği, izci şapkası, izci çantası ve izci poları hediye edildi.


Bolu Aladağ kampında üç gece iki gündüz kalan çocuklar üçüncü gün sabah kahvaltısından sonra İstanbul'a yola çıktı. İstanbul'a ulaşan çocuklar iki gruba ayrıldı. Birinci grup Başakşehir İzcilik Kampı’na ikinci grup çocuklar da Ümraniye izcilik kampına geçti. Bu kamplarda üç gün kalan öğrenciler kayık, okçuluk, at binme, tırmanma, oryantirik ve paintball eğitimleri aldıktan sonra dördüncü gün İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerinden Panorama 1453, Türk Dünyası Mahallesi, Minyatür park, Ayasofya, Sultan Ahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı ve Topkapı Sarayı’nı gezdiler.


İstanbul gezisinin ardından 30 Ağustos sabahı Çanakkale’ye geçen kafile, Gelibolu Yarımadası’nda bulunan Kilit Bahir, Mecidiye ve Namazgâh Tabyaları, Soğanlı Dere ve Şahin Dere Hastane Şehitlikleri, Morto Koyu ve Fransız Mezarlığı, Ertuğrul Koyu ve Tabyası, Helles Anıtı, Seyit Onbaşı, Havuzlar, Alçı Tepe, Şehitler Abidesi ve Yahya Çavuş Şehitliği, Kabatepe Müzesi, Arıburnu, Anzak Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt, Tüneller ve Siperler, 57. Alay Şehitliği, Kesikdere Şehitliği, Bomba Sırtı, Cesaret Tepe, Mehmet Çavuş Anıtı, 261 Rakımlı Tepe, Mehmetçik Kitabeleri, Kemal Yeri ve Conk Bayırı’nı gezme imkânı buldular.


Kafile, 1 Eylül Pazartesi günü 11.30’da geziyi tamamlayarak Çorum’a döndü. Geziye katılan öğrenciler ve aileleri, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik personeli tarafından Çorum Fuar alanında karşılanarak ailelerine teslim edildi.




Son Güncelleme: 02.09.2014 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.