Kardeşliği hâkim kılmalıyız

AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Kadir Gecesi münasebetiyle yazılı mesaj yayımladı.

20 Haziran 2017 Salı 14:48
 Kardeşliği hâkim kılmalıyız


AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Kadir Gecesi münasebetiyle yazılı mesaj yayımladı.


Akar mesajında, bugün yapılacak dua ve yakarışların, bir rahmet sağanağı olarak tüm dünyada yankı bulacağını ifade ederek, huzur ve huşu içerisinde girilen Ramazan günlerinin Kadir Gecesi’nin rahmet ve bereketi ile birlikte doruğa çıktığını kaydetti.


Akar, Kadir Gecesinin, Kuran'ı Kerimin indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu ve mübarek bir gece olduğunu dile getirdi.


Kur’ân da adı geçen tek ayın Ramazan ayı, tek gecenin de Kadir Gecesi olduğunu belirten Akar, “Allah tarafından değerli kılınmış, pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevî haz ve vecdin doruğa ulaştığı en nurlu ve feyizli geceyi Kadir Gecesinde idrak edeceğiz. Bu gece Allah’ın rahmet ve bağışlamasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, yapılan duaların ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Faziletine inanarak idrak ettiğimiz takdirde kurtuluşumuza vesilece olacaktır.


Yine bu mübarek gecede insanlığın ebedî refahına sebep olacak, ona bereketli bir ömrü kazandıracak bir fırsat verilmektedir. O yüce kitabın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiğini bu gece kin ve nefretin yerine, sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmalıyız.


Mübarek Kadir Gecesinin tüm dünyaya sevgi ve barışın tesis edilmesine vesile olmasını, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini, tüm insanlar için hatalardan ve günahlardan pişman olup dönmeye, tövbe etmeye, arınma ve bağışlanmaya, iyilik  ve doğruluk yolunu bulmaya ve Yüce Allah’ın hoşnutluğunu kazanmaya vesile olmasını, ülkemize, milletimize, tüm İslâm âlemi ile tüm insanlığa ve değerli hemşehrilerime huzur, barış, adalet, refah ve mutluluk getirmesini dilerim.” ifadelerine yer verdi.


Son Güncelleme: 20.06.2017 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatansever 2017-06-20 19:11:23

hangi kardeşliği sayın akar menfaat kardeşliğini mi! ayıptır. insanlar bende ak partiye oy verdim. ama işsizim nedeni de sizin gibi yöneticilerin yakınlarından bize iş fırsatı kalmıyor.