Kargı Bahçelievler Caminin temeli Atıldı

Çorum’un Kargı ilçesine bir hayırsever tarafından yaptırılan camiinin temeli törenle atıldı.

08 Eylül 2016 Perşembe 10:38
Kargı Bahçelievler Caminin temeli Atıldı

Çorum’un Kargı ilçesine bir hayırsever tarafından yaptırılan camiinin temeli törenle atıldı. 

Kargılı işadamı Metin Erişken tarafından yaptırılacak, Bahçelievler Mahallesi Camisinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Temele atma törenine Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Belediye Başkanı Zeki Şen, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

61 yıl önce yapılan eski camii yıkılarak yerine modern camii inşa edilecek. Yaklaşık 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanan caminin toplam kapalı alanı 205 metrekare olacak. İçerisinde şadırvan, kadın ve erkek tuvaletleri, kalorifer dairesi, kömürlük, 42 metrekare oturma olanı bulunacak. 240 kişinin aynı anda ibadet yapabileceği caminin üst katı ise kadınlara ayrılacak. 80 kadının ibadet yapabileceği üst katın giriş kısmı da ayrı olarak planlandı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan İş adamı Metin Erişken, eski camimin o günün şartlarıyla kerpiç ve tahtadan yapıldığını, 61 yıl hizmet verdiğini belirterek, " İnanıyoruz ki bugünün şartlarıyla yapılan camimiz bir asır hizmet verecektir’’ dedi. 

Cami hakkında teknik bilgilerde veren Metin Erişken, "Camimizin toplam kapalı alanı 205 metrekare olacak içerisinde şadırvan, kadın ve erkek tuvaletleri, kalorifer dairesi, kömürlük, 42 metrekare oturma olanı bulunacak. Bu alan eski Osmanlı kültüründen gelen bir sohbethane olarak planlandı. 240 kişinin rahatça ibadet yapabileceği caminin üst katı ise kadınlara ayrıldı. Camimizde mimber, mihrab, kürsü ve müezzinliğini oyma sanatı dediğimiz Kahramanmaraş yöresinde yapılan ahşap sanatından yaptırmayı planlıyoruz.’" şeklinde konuştu. 
Caminin yapılış sırasında her türlü görüşe açık olduğunu belirten Erişken, " Camii yapımını ben üstlendi ancak burada yardım etmek isteyen vatandaşlarımız olabilir. Bazı arkadaşlarımızın verebileceklerini bir tuğla benim harcayacağım tüm masraftan daha helal ve bereketli olabilir. Bu nedenle eğer bir torba çimentoda ben alsaydım diyen varsa, cami imamımızda bir defter var ona müracaat edebilirler" ifadelerini kullandı.

"Yeni Cami İlçemize Hayırlı Olsun"

Temel atma töreninde konuşan Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ise Metin Erişken tarafından yaptırılan caminin Kargı’ya hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, "Metin bey konuşmasında bu camiyi yaptırmanın rabbimizin bir taraftan verdiğini, bir tarafa aktarmak olacağını söyledi. Ama bunu yapmak kolay değil nice zenginler var ama Allah onlara böyle hayırlı işler yapmayı nasip etmiyor. Allah herkese böyle hayırlar yapmayı nasip etsin. Metin bey Kargımızın yetiştirdiği nadide bir işadamımız. Gördüğümüz kadarıyla kendisi Kargıya çok önem veriyor ve hayırlar yapıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Allah daha nice hayırlar yapmayı nasip etsin’’ şeklinde konuştu.
Daha sonra yapılan dualar ve kesilen kurbanın ardından camimin temeli Kaymakam Ali Erdoğan, Belediye Başkanı Zeki Şen ve İşadamı Metin Erişken’in butona basmasıyla atıldı.

İHA


Son Güncelleme: 08.09.2016 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165