Kargı’da mantar yetiştiriciliği

Kargı Kaymakamlığı’nın teşviği ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çeltik Komisyon...

13 Aralık 2014 Cumartesi 10:11
 Kargı’da mantar yetiştiriciliği


Kargı Kaymakamlığı’nın teşviği ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çeltik Komisyon Başkanlığı ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde mantar yetiştiriciliği kursu açıldı.


Uygulama sahası olarak ilçedeki atıl durumda olan eski hapishane binası kullanılıyor. Burada yetiştirmesi kolay ve kazançlı satışı olan istiridye mantarı yetiştirilme kursu veriliyor.


Daha önceden hazırlanan torbadaki toprakların içine ekilen mantar tohumları, belirli sıcaklık ve nem oranı ayarlanan kapalı odada muhafaza edilip, ekiminden yaklaşık yirmi sekiz gün sonra ise istiridye mantarları bitiyor ve kurs yerinde ekim yapılarak gösteriliyor.


Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, kurs ile özellikle arazileri baraj altında kalan köylülere alternatif gelir kaynaklarının öğretilmesinin hedeflendiğini belirtirken, yerinde devamlı incelemelerde bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Altunoğlu ise, “Kargı Kaymakamlığı’nın destekleri ile açılan bu kurs çiftçilerimize değişik bir gelir kaynağı olacaktır. Haftanın belirli günlerinde verdiğimiz kursa ilgi büyük oluyor. Yerinde denemeli gösterdiğimiz kursta, mantarın ilk ekiminden başlayıp daha sonra bakımı için neler gerektiğini tek tek göstererek, mantarların bitimine kadarki oluşum süresini iyice öğretiyoruz. İlgiden dolayı da mutluyuz.” diye konuştu.



Son Güncelleme: 13.12.2014 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.