Kargı’ya yeni imar haritası

Kargı Belediyesi tarafından altyapı çalışmaları ile ilgili yapılan girişimler olumlu sonuçlandı.

23 Ocak 2015 Cuma 12:24
 Kargı’ya yeni imar haritası


Kargı Belediyesi tarafından altyapı çalışmaları ile ilgili yapılan girişimler olumlu sonuçlandı. Sayısal halihazır harita için onay geldi. Hazırlanan projenin maliyeti 450 bin TL olup, maliyetin %50’si İller Bankası’ndan karşılanarak 225 bin TL Kargı Belediyesi’ne kazandırıldı.


Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, “1990 yılından beri imar ile ilgili hiçbir çalışma yapılmamış olup, Kargı ilçemiz altyapısı ile ilgili sayısal halihazır harita etüt çalışması İller Bankası’ndan gelen harita mühendisi ile Kargı’da gerekli çalışmalar yapılarak, İller Bankası’nda sayısal halihazır harita yapılması talebinde bulunduk.


Maliyetin %50’lik kısmı hibe, %50’lik kısmını belediyemiz bütçesinden karşılamamız gerekirken, Vekilimiz ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu beyin girişimleri ile tamamını hibe programına aldırdık ve ihale aşamasına getirerek 225.000 TL’yi belediyemize kazandırdık.


1-2 yıl sürecek çalışmadan sonra sayısal halihazır harita ile tapu kadastro bilgileri çakıştırılarak bilgisayar üzerinden, Kargı ilçemizin konumunu göreceğiz ve aplikasyon krokisi almak için Osmancık ilçesine giden vatandaşlarımıza, belediyemizden arsa çapımı vereceğiz. Daha sonra sayısal imar planı yaparak, Kargı ilçemizin daha düzenli yapılaşmasını sağlayacağız. Yine Vekilimiz TBMM İdare Amiri Salim Uslu sayesinde, İller Bankası’ndan 65.000 TL’lik içme suyu borusu temin ettik. Kargı ilçeme hayırlı uğurlu olsun vekillerimiz ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya teşekkürler." dedi. (Kargı Havadis)




Son Güncelleme: 23.01.2015 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.