Kariyer günlerinin konuğu oldular

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

22 Nisan 2014 Salı 17:32
 Kariyer günlerinin konuğu oldular


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Hitit Üniversitesi İş ve İnsan Kaynakları Merkezi’nce 21-23 Nisan 2014 tarihleri arasında ‘3. Kültür, Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri Etkinlikleri’ gerçekleştirildi. Program Türkiye İş Kurumu, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, Language Centre ve Anvatar Termal Otel işbirliği ile düzenlendi.

İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlik kapsamında İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy, Türkiye İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanlığı Daire Başkanı Sinan Temür ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan; kendi çalışma alanlarıyla ilgili birer sunum yaparak öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar. Oturuma Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bilgin başkanlık etti.

Genel Sekreter Ömer Arslan; günümüz dünyasında kamu ve özel sektörde hızla temponun yükseldiğini belirterek, performans ölçümlerinin önem kazanmaya başladığına dikkat çekti. Arslan, “Performans kriterlerin konuşulduğu kamuda risk almadan ve performansınız sorgulanmadan en fazla beş yıl çalışabilirsiniz.” dedi.

Kamuda çalışmanın risk almadan rahat bir ortamda çalışmak olarak tanımlanmasına şiddetle karşı olduğunu vurgulayan Arslan, hayatın her alanında riskler olduğunu ve riski olmayan dünyada yaşamanın yaşamak olmadığını ifade etti.

Şartlarının tamamının uygun olduğu bir futbol sahasında oyun oynamakla şartlarının zorlu olduğu bir sahada oyun oynamak arasındaki farkları karşılaştıran Arslan; asıl kariyer planlamasının zorlu bir sahada oynanan oyun sürecinde gerçekleşeceğini ve zorluklarla mücadele edildiğinde istenen seviyeye gelinebileceğini kaydetti.

Kariyer yaşamıyla da ilgili örnekler veren Arslan, kariyeri yüksek olsa da insanın mizacına uygun olmayan bir mesleği sürdürmesinin kişiyi mutlu etmeyeceğini söyledi.





Son Güncelleme: 22.04.2014 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165