Katil İsrail’e suç duyurusu

Genç Memur Sen Çorum Şubesi’nin organize ettiği 14 Ağustos Dünya Rabia Günü’nde...

14 Ağustos 2014 Perşembe 15:33
 Katil İsrail’e suç duyurusu


Genç Memur Sen Çorum Şubesi’nin organize ettiği 14 Ağustos  Dünya Rabia Günü’nde, İsrail’in Gazze’de işlediği insanlık suçunun hesabının sorulması için TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurulduğu belirtildi.


İsrail’in 7 Temmuz’da Gazze’ye yönelik başlattığı bombardıman ve saldırılarda bugüne kadar 432’si çocuk, 1907 kişinin hayatını kaybettiği hatırlatılan başvuru dilekçesinde, hukuksuz uygulamanın insanlık ve savaş suçu olduğu, bu kapsamda Türkiye ve uluslararası mahkemelerde yagılanarak cezalandırılması istendi.


TBMM Dilekçe Komisyonu’na gönderilen dilekçede şu ifadeler yer aldı; “İsrail'in, Gazze'ye 07 Temmuz 2014'te başlayan bombardıman ve saldırılarında bugüne kadar 432'si çocuk toplam 1907 kişi hayatını, kaybetmiş, 9806 kişi yaralanmış, ev, okul, hastane ve camiler yerle bir edilmiştir.


İsrail'in Gazze'ye uyguladığı hukuksuz abluka nedeniyle en temel insani ihtiyaçlara bile ulaşamayan Filistinliler çok zor koşullarda yasam mücadelesi vermekteyken gerçekleşen bu saldırı bütün insanlığın vicdanım isyan ettirmiştir. Tıpkı abluka gibi sivilleri hedef alan bu saldırıların Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere göre de Türk Ceza Kanununa göre de savaş suçu ve insanlığa karşı işlenmiş suçlar olduğu delillerle sabit ve aşikârdır.


Öncelikle bu suçlar Türk Ceza Kanunu'nun İnsanlığa karşı suçları düzenleyen 77.maddesinde " (1) Aşağıdaki fullerin, siyasal, felsefi, ırki veya dini saiklerle toplumun bir kesimine karsı bir plan doğrultusunda sistemli olarak islenmesi, insanlığa karşı suç oluşturur: a) Kasten öldürme, b] Kasten yaralama, c) İşkence, eziyet veya köleleştirme... (2) Birinci fıkranın (a) bendindeki fiilin işlenmesi halinde, fail hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına; diğer bentlerde tanımlanan fiillerin işlenmesi halinde ise, sekiz yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolıınur. Ancak, birinci fıkranın (a) ve (b) bentleri kapsamında işlenen kasten öldürme ve kasten yaralama suçları açısından, belirlenen mağdur sayısınca gerçek içtima hükümleri uygulanır. (3) Bu suçlardan dolayı tüzel kişiler hakkında da güvenlik tedbirine hükmolunur. (4) Bu suçlardan dolayı zamanaşımı işlemez." Tarif edilmiştir ve bu suçlan işleyenler Türkiye vatandaşı da olsa yabancı da olsa Türkiye mahkemelerinde yargılanabilir. Bu nedenle öncelikle bu suçlan işleyenlerin YARGILANMALARINI ve CEZALANDIRILMALARINI talep ediyorum.


Ayrıca, çeşitli şekillerde kamuoyu önünde de dile geldiği gibi İsrail ile Türkiye vatandaşlığını birlikte taşıyan, çifte vatandaşlığı olan Türkiye'deki İsraillilerin bu saldırılarda asker olarak göreve çağrıldığı, bir kısmının hâlihazırda orada askerlik yaptığı malumdur. İsrail vatandaşlığı için erkek ya da kadın İsrail'de askerlik yapmalarının zorunlu olduğu bilinmektedir. Türkiye vatandaşı olarak Türkiye'den gidip bu insanlık dışı katliama katılan Türkiye-İsrail vatandaşlarının tespit edilerek TÜRKİYE VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKARILMASI yasal bir gerekliliktir. Bu konuda gerekli araştırma, tespit ve sonrasında çıkarma işlemlerinin yapılmasını talep ediyorum.


Son olarak, birden fazla tabiiyetli yükümlülerden hangilerinin hangi ülkelerde yaptıkları askerlik hizmetinin sayılacağı Bakanlar Kurulunun 05 Temmuz 1993 gün ve 93/4613 sayılı kararı gereğince Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenmekte olup, İsrail'de yapılan askerlik hizmetleri Türkiye Cumhuriyetinde sayılmaktadır. Bu sebeple Milli Savunma Bakanlığının, yapılan askerlik hizmetlerini geçerli saydığı ülkeler arasından İSRAİL KALDIRILMALI aksine bu durumun bir daha yaşanmaması için 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu 29.Maddesine "(2) İzin almaksızın, İsrail Devleti hizmetinde gönüllü veya İsrail vatandaşı olarak askerlik yaptığı, resmi makamlarca veya ihbar üzerine tespit edilen kişilerin Türk vatandaşlığı Bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulu kararı ile kaybettirilir." şekilde ikinci fıkra hükmünün EKLENMESİNİ talep ediyorum."



Son Güncelleme: 14.08.2014 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.