Kayaağzı peyniriyle marka olmaya aday

Çorum’un İskilip ilçesine bağlı Kayaağzı köyü, ürettiği peyniri ile marka olmayı hedefliyor.

10 Ağustos 2016 Çarşamba 12:06
 Kayaağzı peyniriyle marka olmaya aday

Çorum’un İskilip ilçesine bağlı Kayaağzı köyü, ürettiği peyniri ile marka olmayı hedefliyor. 

Evlerinin ekonomisine katkı sağlayıp, önemli bir kalkınma hamlesi başlatmak için seferber olan Kayaağzı Köyü’nün kadınları, peynir konusunda marka üretmeyi hedefleyen vizyonlarıyla da dikkat çekerken, yetkililerden üretim konusunda destek istedi. Bunun üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortak köyde peynircilik kursu açıldı. Usta öğretici Gözde Öncel Deveci tarafından verilen peynircilik kursunda 24 kursiyer 55 gün eğitim gördü. Kurs sonunda Kayaağzılı kadınlar tarafından üretilen çeşit çeşit peynirler sergilendi.

Kayaağzın’da düzenlenen törene İlçe Kaymakamvekili Eyüp Kaykaç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, İş-Kur Müdürü Ali Şahan, Çorum Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Cengiz Özkader, İskilip Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, AK Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek, Damızlık Sığır Üreticileri Birlik Başkanı Hüseyin Cinbek, TKDK Koordinatörü Hakan Körpınar ve çok sayıda davetlinin katıldı. Törende ev sahipliği yapan Kayaağzı Köyü Muhtarı Hasan Aksoy, tüm misafirleriyle yakından ilgilendi.

Köy muhtarı Hasan Aksoy, köylerinin ve köy sakinlerinin ekonomilerini geliştirmek ve üretimin artırılması için yakaladıkları fırsattan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek emek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Beyaz peynir, kaşar, tulum, Urfa, mozerella, mihaliç, çökelek, labne ve örgü peynir olmak üzere toplam 9 ayrı çeşit peynir üretebilen köylüler ise, edindikleri bu kazanımlarını üretime taşımak için verilen tüm desteğe teşekkür ettiklerini, pazar payı, saklama ve pastorizasyon konularında aldıkları eğitimin üretim tesisi ile taçlanmasını beklediklerini ifade ettiler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, üretim tesisi kurulması noktasında çalışmaya başladıklarını belirterek, “Bu köydeki bayan kardeşlerimizin istek ve emeklerini esirgemeyişleri, buraya yapılacak her türlü yatırımın karşılık bulacağı inancımızı kuvvetlendirdi. Üretim ve çalışmalarıyla ailelerine ve dolayısıyla toplumun ekonomisine katkı sağlamak için yola çıkan bu kardeşlerimizi yalnız bırakmayıp, üretim tesisi konusunda da çalışmalarımızı başlatarak, ilgili kurumlarla neler yapılabilir sorusunun cevabını aramaya başladık” diye dedi.

İHA


Son Güncelleme: 10.08.2016 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165