Kayseri'de Macaristan'a yatırım daveti

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ve Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz bir dizi ziyaret ve işbirliklerini geliştirmek üzere Kayseri'de önce Dener Makina ve Yataş Yatak fabrikalarını ziyaret etti.

25 Mayıs 2017 Perşembe 10:02
Kayseri'de Macaristan'a yatırım daveti

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ve Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz bir dizi ziyaret ve işbirliklerini geliştirmek üzere Kayseri'de önce Dener Makina ve Yataş Yatak fabrikalarını ziyaret etti.


Sonrasında Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ile ortak düzenlene çalışma ve dostluk yemeğine katıldı. 


Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ve Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz bir dizi ziyaret ve işbirliklerini geliştirmek üzere Kayseri'de önce Dener Makina ve Yataş Yatak fabrikalarını ziyaret etti.


Sonrasında Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ile ortak düzenlene çalışma ve dostluk yemeğine katıldı.


Toplantının açılış konuşmasında, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Büyükelçi Gabor Kiss yaklaşık bir ay önce Kayso'yu ziyaret etti. Bu ziyarette işadamları ile böyle bir toplantı yapma kararı alındığını belirtti.


Programda Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Macarist´ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Talas Belediye Başkanı Dr.Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Macaristan Ticaret Ataşesi Bence Batızı, Meclis Başkanı Abidin Özkaya ile işadamları ve davetliler katıldı.


Vali Süleyman Kamçı, Macaristan ile tarihten gelen sıkı ilişkilerin bulunduğunu söyleyerek, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek adına önemli çalışmaların yapılacağını belirtti.
Macaristan ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri daha da geliştirmek anlamında bundan sonra daha fazla çalışmak gerektiğini ifade eden Vali Kamçı, sadece iki ülke arasındaki ilişkileri değil iller arasındaki ilişkileri geliştirmenin önemine değindi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Macaristan'ın önemli sanayi ve üniversite şehri Miskolc ile işbirliğimizi her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Önümüzdeki zaman içrerisinde Miskolc Belediye Başkanı Kriza Akos'un davetine de icabet edip ziyarette bulunacağız dedi.

Macaristan´ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ise iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme adına gerekli iradenin mevcut olduğunu ifade ederek, bu ilişkileri geliştirmek adına Vali, Sayın Belediye Başkanı ve şehrin ileri gelenlerini Macaristan´a davet etti. Macaristan Devleti olarak Kayseri ve Anadolu Bölgesi'nde çok dinamik ve çalışkan değerli dostum Fahri Konsolosumuz Osman Şahbaz'ı hepiniz tanıyorsunuz. Her türlü katkıyı vermeye hazırdır dedi.


Kayseri İş Dünyası Macaristan Hedef Pazarını Analiz Etti

Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz ise, Macaristan ile Kayserimizin arasındaki ilişkiler uzun yıllara dayanıyor. Aramızdaki ulaşım ağını güçlendirmek, ekonomik işbirliğimizi artırmak için bugün Kayseri'deyiz. Kayseri üretim çeşitliliği, ürün grupları Macaristan'a uygunluk göstermektedir, bu açıdan Kayseri ile Macaristan arasındaki potansiyeli bulunan dış ticareti artırmalıyız. Avrupa'nın güven, istikrar ve huzur bölgesi Macaristan'a yatırım yapmaya davet ediyorum. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız'' dedi.


Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden programın ardından Macaristan´ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss ve Konsolos Osman Şahbaz, Vali Süleyman Kamçı´ya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi'ye plaket vererek desteklerinden dolayı teşekkür etti.


Son Güncelleme: 25.05.2017 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat Salihi 2017-05-25 11:38:22

Kayserililer almış başlarını gidiyor.
Oraya bu kıymetli desteği veren bizim Sivas'a da katkı verseler iyi olur.

Murat Salihi

Avatar
İsmail Şahin 2017-05-26 02:24:40

Kayserilileri gerçekten kutluyorum, çok ileri görüşlü ve ticari ufuk ve vizyonları var.

Saygı ve teşekkürler.
İsmail Şahin

banner165