Kent Arşivi’ne 460 yıllık eser

İskilip Belediyesi Kent Arşivi ve Araştırma Merkezi, 3 ciltten oluşan manevi değeri son derece...

16 Mayıs 2015 Cumartesi 11:28
 Kent Arşivi’ne 460 yıllık eser


İskilip Belediyesi Kent Arşivi ve Araştırma Merkezi, 3 ciltten oluşan manevi değeri son derece yüksek bir eseri daha kayıt altına alındı.


Belediye Başkanı Recep Çatma, eseri Kent Arşivi’ne kazandıran Eğitimci-Yazar Nurettin Tanay’a teşekkür etti.


Eser hakkında bilgi


Eseri 1545 yılında Şirazlı Ataullah bin Fazlullah el Hüseyni kaleme almıştır. Osmanlı coğrafyasında beğenilmesi üzerine II. Mustafa zamanında Manisalı Benlizade Mahmut Efendi kitabı Farsça’dan Osmanlı Türkçesine çevirerek Padişaha sunmuştur.


Kitabın beğenilmesi nedeniyle 1845’te İstanbul’daki bir matbaada matbu basımı yapılmıştır. Elimizdeki eser eski Türkçe matbu basımdır. Eserde Hz. Peygamberimizin (S.A.V) hayatı ve Siyer’i, ashabı, 4 halife dönemi, Emevi ve Abbasilerin yıkılışına kadar olan olaylar halkın anlayabileceği sade bir dille yazılmıştır.




Son Güncelleme: 16.05.2015 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aaa 2015-05-16 12:17:47

kitabin yok nedir ismi

Avatar
Musa Topbaş 2015-05-16 23:36:26

Kitabı kazandıran Nurettin beyi tebrik ediyorum. Şimdi sıra eseri kitaplığa koyan yetkililerde. İnşallah en kısa sürede Türkçe'ye çevrilip internetten tüm kitapseverlerle buluşturulur.