Kent meydanı için imar düzenlemesi

Çorum'a kent meydanı kazandırmak konusunda adım atan Belediye, dünki meclis toplantısında...

02 Şubat 2015 Pazartesi 18:46
 Kent meydanı için imar düzenlemesi


Çorum'a kent meydanı kazandırmak konusunda adım atan Belediye, dünki meclis toplantısında, konuya ilişkin önemli bir karara daha imza attı.


Meclis gündemine gelen konu hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum'da Valilik, Farabi ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün bulunduğu alanlarda üç ayrı meydan çalışması olduğunu hatırlatarak, Valilik önünde yer alacak meydanda yer altı otoparkı, çay bahçesi ve kafe gibi alanların bulunacağını söyledi.


Başkan Külcü, şehirlerin sahip oldukları meydanlarla da kimlik kazanacağını bildirerek, bu konuda İl Genel meclisi ve Özel İdare ile toplantılar yaptıklarını sözlerine ekledi.


Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum’un meydan ihtiyacının bulunduğunu belirterek yıllardır tartışılan ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen meydan projesini hayata geçireceklerini söyledi. 

Belediye Meclisi toplantısında konuşan Başkan Muzaffer Külcü, mimarisi, alt yapısı, yeşil alanları ve meydanları bulunan kentlerin her zaman çekim merkezi olduğunu ve insanlarda iz bıraktığını belirtti.

Bu gerçeklikten hareketle göreve geldikleri günden itibaren her alanda hassas davrandıklarını dile getiren Başkan Külcü, mimari alanda yapılan çalışmaların geçmiş dönemlerle kıyas edilemeyeceğini vurguladı.

Şehrin herkesin olduğunu anlatan başkan Külcü, “Yarınımızın daha güzel olması ve gelecek nesillere daha güzel bir şehir bırakmak istiyoruz. Gazi, Farabi ve İskilip caddelerine 3 ayrı meydan inşa edeceğiz. Farabi caddesinde meydan yolları ve yeşil alanlarıyla birlikte 40 dönüm olacak. Bundan sonra siyasi partilerimizin mitinglerini burada yapacak. Hayvan Pazarı ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün olduğu bölgeye ikinci meydanı yapacağız. Burasının da mülkiyetiyle ilgili bir problem kalmadı. Valilik binasının oraya da üçüncü meydanımızı yapacağız. Altında otoparkta olacak” dedi.




Son Güncelleme: 03.02.2015 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
A.A 2015-02-03 11:10:25

hep aynı şeyler yapılacak, edilecek ama icraat yok. bu söylemleriniz hiç samimi gelmiyor sayın başgan.
herkes proje yapabilir ve yazabilir önemli olan uygulamadır.

banner165