'Kenti imar ederken halkın da gönlünü kazanıyoruz'

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, bir kenti imar ederken halkında gönlünü kazanmaya çalıştıklarını söyledi.

02 Kasım 2016 Çarşamba 09:25
'Kenti imar ederken halkın da gönlünü kazanıyoruz'

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, bir kenti imar ederken halkında gönlünü kazanmaya çalıştıklarını söyledi. 

Bayat Belediyesi, hayata geçirdiği alt ve üst yapı yatırımlarıyla ilçede hem büyük bir değişim ve dönüşümün yaşanmasını hem de İlçe'nin çehresinin değişmesini sağladı. Her alanda yapılan hizmetlerle kabuğunu kıran ilçe, Bayat Belediyesi'nin şehircilik alanında son yıllarda yapılan çalışmalarıyla modern ve marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

2009 yılında AK Parti’den belediye başkanı seçilen Ekrem Ünlü, bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. ‘Halka hizmet hakka hizmettir’ düsturunu benimsediklerini dile getiren Başkan Ünlü, bu düstur doğrultusunda çalışma yaptıklarını ifade etti. Bugüne kadar halka vaat ettikleri yatırımları birer birer hayata geçirmiş olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Ünlü, “İlçemizi bugünlere halkımızın bize duymuş olduğu güven ve vermiş oldukları destekle taşıdık. Bundan sonrada halkımızın desteği ile çok daha güzel hizmetleri ilçemize kazandıracağımıza inanıyoruz” dedi.

Tamamlanan ve yapımı devam eden yatırımlar hakkında da bilgi veren Başkan Ünlü, 1960 yılında yapılan artık ihtiyaca cevap vermeyen içme suyu şebekesinin 55 kilometrelik bölümünün yenilenerek halkın hizmetine sunulduğunu, yüzde 80 oranında yapımı tamamlanan hatta bağlantı çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. 

İlçenin yıllardır tatlı su ihtiyacını gideren Bostancı suyu membaında çalışmalar yapılarak 100 tonluk su deposu inşa edildiğini dile getiren Ünlü, her mahalleye çeşme yapıldığını belirtti. 

İlçenin 100 yıllık özleminin sona erdiğini 20 bin nüfus ve 39 köye içme suyu verecek Kunduzlu İçme Suyu Gölet’i inşaatına başlandığını hatırlatan Başkan Ünlü, yüzde 80’i tamamlanan göletin 2017 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini, ayrıca isale hattı ve arıtma tesisi projeleri tamamlanan göletin yapım ihalesi aşamasına geldiğini açıkladı. İlçe girişine 4,5 kilometre uzunluğunda 30 metre genişliğinde duble yol yapıldığını hatırlatan Ünlü, 2010 yılında yapımına başlanan yolun 4,5 kilometrelik kısmının 2012 yılında hizmete sunulduğunu, geriye kalan 5,5 kilometrelik kısmının da yapım ve asfaltlama işlemlerinin tamamlandığını belirtti.

Alt ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgi veren Ekrem Ünlü, “Çorum ve Şehit Mehmet Bostancı caddelerinin asfalt yapımı tamamlandı. Bayat çayının meskûn alan geçişinde sağ ve sol sahil olarak taşkın korumaya yönelik istinat duvarı çalışmalarının yapımına DSİ tarafından yapıldı. Bayat çayı üzerine yapılacak olan köprünün projesi tamamlandı inşaatına başlanacak. Çay yatağına brit çalışması ve yatağı temizleme çalışmaları devam ediyor.

Yıllardır mahalle halkının muzdarip olduğu dere yatağı çamurdan temizlenerek betonla kaplanıp halkımızın hizmetine sunuldu. Dere yatağının sağ ve sol sahilleri taşlarla yükseltilerek burç görüntüsünde çevre düzenlemesi yapıldı. Bayat çayı yatağındaki istinat duvarı çalışması tamamlanınca sağ ve sol sahil olarak yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve yeşil alan çalışmalarımız çay ıslah çalışması tamamlandıkça devam ediyor. İlçemiz Çorum ve Çankırı arasında bulunan ve bir bölgeye hitap eden konumdadır. Konumu gereği bu bölgeye hizmet edecek hayvan pazarı yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Ayrıca sebze pazarı olarak kullanılan alana kilit taşı döşemek suretiyle çamurdan kurtardık şu anda da 720 metrekarelik alanın üzeri kapatılarak kapalı sebze pazarı yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Bölgenin en büyük kum ocağı tesisini ilçemize kazandırdık. Saatte 180 ton kum ihtiyacını karşılayacak kapasiteyle çalışmaktadır. Tüm mahallelerimizde kanalizasyon çalışmaları tamamlandı. Sorunlara günlük değil uzun vadeli çözümler üretiyoruz. İlçemizde meydana gelen yağmur sonrası oluşan sel baskınları ve kirliliğin önüne geçildi. 10 bin kişiye hizmet verecek ilçenin 100 yıllık atık su sorununu çözüyoruz. İnsan ve çevre sağlığına uygun hale getirdik. Şu an yüzde 60 seviyesinde olan tesiste çalışmalarımız devam ediyor. Müteahhitten kaynaklı gecikmeler yaşanması sebebiyle ihale tasfiye işlemi yapıldı yeniden ikmal yapım ihalesi hazırlıkları yapılıyor. "dedi.

İlçede bulunan sahipsiz sokak hayvanlarının tedavisi ve bakımı için barınma yeri yapıldığını anlatan Başkan Ünlü, "İlçemizde görevli veteriner hekim tarafından bakım ve kısırlaştırma işlemleri yapılmaktadır. Bayat’a modern bir otel kazandırılarak konaklama problemi çözüldü. Öğretmenevi yapılırken, ilçede faaliyet gösteren mevcut hamam da gerekli restorasyon çalışmaları yapılarak halkımızın hizmetine sunuldu. İlçeye bir halı saha ve sentetik çim saha yapılarak sporseverlerin hizmetine sunuldu. Bayat Belediyesi bünyesinde spor kulübü kurarken, Beyaz Masa ve Alo Zabıta hattını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Belediye hizmet binamız ve merkezde bulunan 14 camimizin tamamının tuvaletleri yeniden restore edilerek hizmete sunuldu. Kilit parke çalışmaları kapsamında 2015 yılında 40 bin metrekare, 2016 yılında 27 bin 790 metrekare kilitli parke taşı döşendi. 2019 yılına kadar kilitli parke taşı döşenecek sokağımızın kalmaması hedeflenmektedir. İlçe merkezinde bulunan 6 adet mezarlığımız devamlı bakımdan geçirilmektedir. Belediyemiz ortaklığıyla kurulan otobüs firmamızın ismi tekrar Baysan adına kavuşturuldu. Benzinlik tekrar Baysan şirketimiz tarafından çalıştırılmaya başlandı. Çevre düzenlemeleri yapıldı.

İlçemiz toplu taşıma ile ilk defa bizim yönetimimizle tanıştı ve toplu taşımadan herhangi bir ücret talep edilmemektedir. İlçemizi TOKİ ile tanıştıracak olan bu proje Belediyemize ait 340 dönüm arazi üzerinde yapılacak olup proje talep toplama seviyesine gelmiştir. Halkımızın talepleri beklenmektedir. Her camimiz görevlendirdiğimiz bayan elemanlarımız tarafından temizlik hizmetleri belediyemizce yapılmaktadır. Belediye araç parkurumuzu yenileyerek 18 adet yeni aracı filomuza kattık. Sokak hayvanları için barınak yaptırdık” diye konuştu.

İlçeye 9 tane yeni park kazandırdıklarını anlatan Başkan Ünlü, “İller Bankası aracılığıyla yapılan Atıf Hoca Parkı halkımızın hizmetine sunuldu. Milletimiz için canını feda eden şehitlerimizi unutmadık unutturmayacağız. Yeni yaptığımız bir parkımıza Şehit Cemal Ünlü ve Şehit Jan. Kom. Er Nevzat Elgün’ün adını verdik. Ayrıca Muhsin Yazıcıoğlu, Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Fuzuli, Dede Korkut parkı yapıldı. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan demokrasi şehidi Osman Aslan ve Yakup Kozan’ın adları da yeni parklarımıza verildi” ifadelerini kullandı.
Yayla turizminin geliştirilmesi amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığından geçirilen bir proje ile yıllardır atıl bir vaziyette olan Kuşçaçimen Yaylası’nda yeni bir mesire alanı kazandırıldığını belirten Ünlü, “2015-2016 yıllarında Gençlik Haftası kutlamaları Kuşçaçimen Yaylası’nda yapıldı. Yaklaşık 2 bin kişilik bir katılım gerçekleşti. İlçede 100 dönümlük alanda ceviz fidanı, 800 dönümlük alanda aşılı badem dikimi yapıldı. Dikimi yapılan fidanlarımız meyve verme aşamasına geldi. Yeni alanlarda da orman İşletme Müdürlüğü ile müştereken fidan dikimlerimiz devam edecektir. İlçe Kaymakamlığımız, Tarım Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardımlaşma Vakfımızla ortaklaşa çilek bahçemizi kurduk. Hedefimiz halkımıza örnek olmak” ifadelerini kullandı.

Sosyal belediyecilik çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Ünlü, “Yaşlılarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Yaklaşık 10 ayrı ekip ile 70 yaşlımıza evde bakım hizmeti sunuyoruz. Ekiplerimiz yaşlılarımızın evlerine sabah gidip kovalarını değiştirip sobalarını yakıyorlar. Evlerinin genel temizliğini yapıyor, çamaşırlarını yıkıyor ve benzeri hizmetlerini de yaparak akşam evlerinden ayrılıyorlar. Burada gayemiz kimsesizin kimi olmak, yardıma ihtiyaç hisseden her vatandaşımızın yanında olmaktır. Bize bu imkânı sağlayan Toplum Yararına Çalışma Programından destek veren Milletvekillerimiz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 2009 yılından beri her Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerimize 3 kap sıcak yemek sefer taslarıyla evlerine servis yapılmakdır. Bu hizmetin devam etmesine katkı sağlayan esnafımıza teşekkür ederiz. Ayrıca her yıl Ramazan ayında vatandaşlarımızın da katılımıyla geleneksel halk iftarları düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

İlçe halkının özlemle beklediği Meslek Yüksek Okulunun ilçede açılması için Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneğini kurduklarını dil getiren Ünlü, Belediye Başkanlığı olarak yüksekokul binası, yapılacak okulun temizliği ile bir adet araç tahsisi taahhüt ettiklerini, Hitit Üniversitesi Mütevelli heyetince Bayat’a yüksekokul kurulma kararı alındığını YÖK’ten gelecek cevap beklendiğini dile getirdi. 

Yaptıkları girişimler sonucunda Belediye'ye 800 KW’lık güneş enerjisi kurulması için çağrı mektubunu aldıklarını anlatan Ünlü, TEDAŞ ile bağlantı antlaşması yapma aşamasında olduklarını, güneş enerjisi kurulumu tamamlandıktan sonra belediyenin kullandığı elektriğe ücret ödemeyeceklerini, kullanımdan arta kalan kısmı da YEDAŞ’a satarak belediye bütçesine katkı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

İHA


Son Güncelleme: 02.11.2016 08:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165