Kentpark yılsonunda bitecek

Çorum tarihinin tek seferde yapılan en büyük parkı olma özelliğini taşıyan Kentpark’ın inşaatı bir yandan devam ederken, Çorum Belediyesi tarafından parka dikilecek olan yetişmiş ağaçlar da Çorum’a geldi. Başkan Külcü’nün seçim öncesi taahhüt ettiği projeler arasında yer alan Kentpark, 2017 yılı sonunda tamamlanıp hizmete sunulacak.

19 Ocak 2017 Perşembe 11:26
 Kentpark yılsonunda bitecek


Çorum tarihinin tek seferde yapılan en büyük parkı olma özelliğini taşıyan Kentpark’ın inşaatı bir yandan devam ederken, Çorum Belediyesi tarafından parka dikilecek olan yetişmiş ağaçlar da Çorum’a geldi. Başkan Külcü’nün seçim öncesi taahhüt ettiği projeler arasında yer alan Kentpark, 2017 yılı sonunda tamamlanıp hizmete sunulacak.




Belediye Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre; Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kentpark’a dikilmek üzere yurtdışından gelen yaşları 15 ile 30 arasında değişen yetişmiş yapraklı ve iğneli ağaçları Park ve Bahçeler Müdürlüğü fidanlığına giderek inceledi. Park Bahçeler Müdürü Eyüp Aytekin’den ağaçlarla ilgili bilgiler alan Başkan Külcü, Kentpark’taki çalışmalarda son aşamaya geldiklerini söyledi.



Kentpark’ın Çorum için büyük bir yatırım olduğunu kaydeden Başkan Külcü, “Her yaştan hemşehrimizin rahat ve konforlu vakit geçireceği kaliteli bir yaşam alanı olacak parkımız şekillenmeye başladı. 2017 yılı sonuna kadar bitecek, bütün planlarımızı ona göre yaptık” dedi.




Kent Park'a dikecekleri yetişmiş ağaçların 150 tırla Türkiye'ye nakledildiğini vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “200 dönümlük parkımız etrafındaki alanlarla birlikte 300 dönümlük bir kentsel alana dönüşecek. Kentpark'ın içinde 3500 tane yaşları 15-30 yaşları arasında yetişmiş ağaç olacak. 200 bin adet çalı türü bitki dikilecek. Bu dikilen ağaç ve bitkiler 1 kaç yıl içerisinde Kentpark’ı rengârenk bir hale getirecek. Kent Parkımızın yapımı bitkilendirmesiyle birlikte tamamen tamamlandığında 40 milyon TL'ye mâl olacak. Böyle bir çalışma şimdiye kadar hayal edilmemiş bir çalışma." dedi.



AVRUPA ŞEHİRLERİNE ÖZGÜ BİR PARK


Kentpark’ın, Yeni Çorum olarak adlandırılan ve gelecek yıllarda şehrin merkezi olarak planlanan böyleye yakın bir alanda olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Avrupa’daki kentlerin hemen hepsinde bu büyüklükteki parkların varlığına şahit oluyoruz. Türkiye’de ne yazık ki böyle alanlar oluşturulmadı. Çorum’umuzda da böyle alan yoktu. Bu projemiz ve girişimimizle şehrimizdeki büyük bir eksikliği de gidermiş olacağız. Uzun süren bu çalışmamızın sonucunu inşallah 2017 yılının sonunda göreceğiz.” dedi.  



AÇIK HAVA SPOR KOMPLEKSİ OLACAK

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum tarihinin en büyük park projesi olan Kentpark’ta her yaştan ve her gruptan insanı düşündüklerini söyledi.


Park içerisinde oluşturacakları yapay gölet, çocuk oyun alanları, bisiklet yolu, yürüyüş yolu, renk bitkileri bahçesi, piknik alanları, çay bahçesi ve otoparkının yanında futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortu ile giyinme ve soyunma odalarının tamamlanmasıyla birlikte Kentpark’ın adeta büyük bir açık hava spor kompleksi olarak da Çorum halkına hizmet vereceğini kaydetti.




TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BİYOLOJİK ARITMALI GÖLETİ


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kentpark içerisinde 25 bin m2 büyüklüğünde bir yapay gölet yer alacağını hatırlatarak bu yapay göletin Türkiye’deki en büyük biyolojik arıtmaya sahip gölet olduğunu vurguladı. 




Son Güncelleme: 19.01.2017 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165