Kentsel dönüşüm ihale aşamasında

Osmancık Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının ihale aşamasına geldiği bildirildi.

26 Eylül 2014 Cuma 18:34
 Kentsel dönüşüm ihale aşamasında


Osmancık Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının ihale aşamasına geldiği bildirildi. 

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçede kapsamlı bir kentsel dönüşüme hazırlandıklarını belirterek, ilçenin yeni imar planını da içeren projenin 14 Ekim 2014 tarihinde ihale edileceğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu Kararı ile riskli alan ilan edilen bölgede 10 mahalleyi kapsayan bir kentsel sönüşüm projesi hazırlanacağını kaydeden Karataş, kentsel dönüşümün en büyük hedeflerinden birisi olduğunu belirterek “İlçemizin eski yerleşim alanları günümüzün şehir standartlarını taşımıyor. Bu nedenle 10 mahalleyi kapsayan bir kentsel dönüşüm çalışması en büyük hedeflerimiz arasındaydı. Osmancık Belediyesi olarak gerekli girişimlerde bulunduk ve kentsel dönüşüm yetkisi aldık. Çalışmalarımız ihale aşamasına geldi ve 14 Ekim’de imar planlarını da kapsayan projenin hazırlanması işini ihale edeceğiz” dedi.

MODERN BİR KENT HEDEFLİYORUZ

Kentsel dönüşüm çalışması sonucunda inşa edilecek yaşam alanları ile Osmancık’ın modern bir kente dönüştürüleceğini kaydeden Karataş, “Riskli alan dönüşümü yapacağımız bölge Yeni, Hıdırlık, Yazı, Ulucami, Kızılırmak, Cumhuriyet, Gemici, Çay, Güney ve Yeşilçatma mahallesi sınırları içerisinde kalan yaklaşık 160 hektarlık bir alan. Bu alan Osmancık’ın en eski yerleşim bölgesi olduğundan şehir standartlarını taşımayan alt yapısı yetersiz bir bölge olmakla birlikte çoğunlukla afet riski taşıyan yapılara sahip bir yerleşim alanı. Kentsel dönüşümle bu bölge, zemin durumu ve üzerindeki sağlıksız yapılaşmadan kaynaklanan risklerden arındırılacak. Alan içerisinde güvenlik açısından sıkıntı yaratan, afet riski taşıyan, herhangi bir mühendislik hizmeti almadan yapılaşmış, ekonomik ömrünü tamamlamış yapılar bertaraf edilerek altyapısı ve sosyal donatısı tamamlanmış, sağlıklı, güvenilir kentsel yaşam alanları inşa edilecek” diye konuştu.

Kentsel Dönüşüm Projesinin 14 Ekim 2014 Salı günü ihale edileceğini hatırlatan Karataş, kentin imar planının da günümüz standartlarına göre yeniden düzenleneceğini sözlerine ekledi.





İHA

Son Güncelleme: 26.09.2014 18:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165