KGF’den demokrasi vurgusu

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) Genel Başkanı Erdoğan Erişen, üye Cemiyetler adına yaptığı bir açıklama ile ‘darbe girişimini’ kınadı.

19 Temmuz 2016 Salı 12:20
 KGF’den demokrasi vurgusu


Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) Genel Başkanı Erdoğan Erişen, üye Cemiyetler adına yaptığı bir açıklama ile ‘darbe girişimini’ kınadı.


Yapılan açıklamaya göre, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’in de imza koyduğu açıklamada, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK)’nun bildirisine de atıfta bulunularak demokrasinin vazgeçilmez olduğu vurgulandı.


Artvin, Rize 53, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Tokat Gazeteciler, Televizyoncular, Radyocular, Ordu 19 Eylül, Samsun 19 Mayıs, Çorum, Karabük, Sinop 15 Eylül, Kastamonu, Bartın, Zonguldak-Karaelmas ve Bolu Gazeteciler Cemiyetlerinin üye olduğu Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grubun semir-komuta zinciri dışında giriştikleri darbe girişiminin demokrasiye yönelik olduğunu savundu.


KGF Genel Başkanı Erdoğan Erişen tarafından yönetim kurulu adına yapılan açıklamada tüm çözümlerin tek adresinin demokrasi olduğuna vurgu yapılarak şöyle denildi;


“Öncelikle dün olduğu gibi bugün de darbeye karşı olduğumuzu ve demokrasiyi sonuna kadar savunacağımızı bir kez daha bildiririz.


 Bu darbe girişimi bizlere bir kez daha göstermiştir ki; çıkışın tek adresi demokrasidir. Bir daha böylesi kara günleri yaşamamamız için de başta siyasi iktidar olmak üzere muhalefetin birlikte hareket ederek demokrasiyi geliştirecek adımları atmasını bekliyoruz.


 Unutulmamalıdır ki; güvenlik güçlerimiz sadece milletinin ve vatanının güvenliğini, birlik ve bütünlüğünü korumak için kullanılabilir. Hiçbir girişim de askerimizi ve polisimizi lekeleyemez, güçsüz kılamaz.


 Milli iradenin üstünde de hiçbir gücü kabul etmiyoruz. Darbeciler ve destekçilerinin yargı karşısına çıkarılarak hak ettikleri cezayı alacaklarına da yürekten inanıyoruz.


 Bu çirkin girişim sırasında ülkenin ve milletin yanında yer alan, tehditlere rağmen yayınlarından ödün vermeyen medyamızı da kutluyor, teşekkür ediyoruz.


 Milletimize bir kez daha geçmiş olsun derken, başta şehitlerimiz olmak üzere yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” (Haber Merkezi)

Son Güncelleme: 19.07.2016 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.