‘Kıbrıs’ta Enosis’e karşı mücadele şart’

Ülkü Evleri Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Özsaçmacı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü...

17 Kasım 2014 Pazartesi 12:07
 ‘Kıbrıs’ta Enosis’e karşı mücadele şart’


Ülkü Evleri Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Özsaçmacı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.


Özsaçmacı mesajında; “Bağımsızlık ve hürriyet tutkusu tarih boyunca milletimizin en belirgin özelliklerinin başında gelmiştir. Şanlı Türk tarihi milletimizin ne kadar korkusuz, mücadeleci, hürriyetine düşkün ve gururlu olduğunun bir kanıtıdır. Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin yıllarca vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesini 15 Kasım 1983 tarihinde kutlu bir zaferle neticelendirmesi de bu kutlu tabiatın ve inancın eseridir.


15 Kasım 1983 tarihi tüm dünyaya Türk’ün şanlı duruşunu ve milletimizin hürriyet aşkını bir kez daha göstermiştir. Bu tarihte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sadece bağımsızlığını ilan etmemiş, milletimize birlik ve beraberliğinin gücünü anımsatmış, birliğimizde gözü olanlara korku salarken Türk dünyasına umut aşılamıştır. Öz vatan toprağı Kıbrıs’ta iki halkın da kendi milli değerlerini koruyarak huzur ve güven içinde yaşamaya ve kendi kendilerini yönetmeye hakları vardır. Ömrünü Kıbrıs’a adayan Kuzey Kıbrıs Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın, “Bu topraklar senin için yeşerirken burada, Ataların destanları inilderken sularda, Kim demiş ki yabancısın ey Türkoğlu bu yurtta. Bu toprakta emeğin yok, çekil buradan kim demiş?” dizelerinde de milletimizin bu davada ne kadar haklı olduğunu bir kez daha görmek mümkündür. Zira, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bu husustaki istikrarını 15 Kasım 1983 tarihinden bu yana hukuka bağlı ve bağımsızlığa dayalı dış politikasıyla ispat etmektedir. Bu bakımdan, Türk dış politikasında da düş politikalarına derhal son verilmek suretiyle Kıbrıs’a gereken özenin gösterilmesi gerekmektedir. Yavru vatan Kıbrıs’ın, Türklüğünden ödün vermeyen dik duruşu, Enosis’e karşı mücadelede şehit düşen kardeşlerimizin bizlere mirasıdır.


KKTC'nin bağımsızlığının 31. yıldönümünde başta KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, başta Kıbrıs Türkleri olmak üzere tüm milletimizi azminden dolayı bir kez daha kutlar, saygılar sunarız.” dedi.




Son Güncelleme: 17.11.2014 12:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.