‘Kimse Türkiye’nin sırtını yere getiremez’

15 Temmuz'un kalleş saldırısını televizyonlardan haber alan Somali halkının, gece yarısı cadde ve sokaklara akın ederek, camilere koştuğunu anlatan Hitit Üniversitesi Kimya Mühendisliği son sınıf öğrencisi Abdi Adan Salat, o gece yaşananları ve hissettiklerini anlattı.

21 Ekim 2016 Cuma 10:21
 ‘Kimse Türkiye’nin sırtını yere getiremez’


15 Temmuz'un kalleş saldırısını televizyonlardan haber alan Somali halkının, gece yarısı cadde ve sokaklara akın ederek, camilere koştuğunu anlatan Hitit Üniversitesi Kimya Mühendisliği son sınıf öğrencisi Abdi Adan Salat, o gece yaşananları ve hissettiklerini anlattı. Salat, "Türkiye'yi düşürmeye çalışıyorlar diyerek gözyaşlarıyla sokaklara akın eden binlerce insan, camilere koşup Türkiye'nin selamete erdiği saate kadar dua etti." dedi.


Dünya Müslümanları'nın pek çoğu başta olmak üzere Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı büyük bir sevgi ve muhabbet duyduklarını anlatan Abdi Adan Salat, özellikle Somali Halkı'nın gönlünde çok büyük bir Türkiye ve Erdoğan hayranlığı yattığını söyledi.


Yaz tatilini geçirmek üzere Somali'ye giden Salat, 15 Temmuz gecesinin sadece Türkiye'ye karşı yapılmış bir saldırı olmadığını, tüm dünya Müslümanları'na karşı yapılmış hain ve alçak bir saldırı olduğuna inandığını dile getirdi.


"Bizim insanlarımız Türkiye'yi İslam'ın kalesi olarak görmektedir. Bizim için kendi ülkemiz neyse, Türkiye de aynıdır. O gece sanki uçaklar, tanklar bizim ülkemizi bombalıyor gibi hissettik. İnsanların feryadı ve duası adeta arşa yükseliyordu." sözleriyle, 15 Temmuz'u binlerce kilometre uzaktan yaşadıklarını belirten Salat, "Sokaklar, caddeler insan seli ile dolup taştı. Türk Bayrağı'nı alan yollara düştü. Camilerimizden anonslar yapıldı. Gecenin bir yarısı tüm camilerimiz hınca hınç doldu ve gözyaşlarına karışan dualarımız sabaha kadar aralıksız devam etti." dedi.


Televizyonlardan Türk halkının kahramanca tankların önüne göğüslerini siper edişini gururla izlediklerini anlatan Salat, insanların Türk Milleti'nin kahramanca göğsünü vatan için siper edişinin, Türkiye düşmanları tarafından korkuyla izlendiğini, Türkiye için kalbi çarpan tüm milletler tarafından da gururla takip edildiğini dile getirdi.


ERTESİ SABAH ADETA BAYRAM YAŞADIK


15 Temmuz karanlığının 16 Temmuz sabahı ile birlikte aydınlanmasını, herkesin Türk Bayrakları ile gerçekleştirdiği yürüyüş ve mitinglerle kutlandığını anlatan Somalili Abdi Adan Salat, Kurban Bayramı öncesinde yaşananların, Somali'de erken bayram kutlamasına dönüştüğünü belirtti.


TÜRKİYE'YE DESTEK İÇİN HERKES TÜRK MALI ALDI


Ekonomik gelirleri kısıtlı da olsa, bayram hazırlığı için alışverişe çıkan tüm Somali Halkı'nın, istisnasız olarak tüm kıyafetlerini Türk markalarından satın alan Abdi Salat; "Mağazalarda neredeyse Türk markası kalmadı. Kimse fiyat kıyaslaması bile yapmadan tüm kıyafetlerini Türk ürünlerinden satın aldı. Sebebini bildiğim halde tüm çevreme ve gördüklerime bunun nedenini sordum; "Küçük de olsa bu kahraman millete maddi bir katkımız olsun" cevabı, bizim milletimizin Türk Halkı'na karşı duyduğu muhabbeti sanırım ortaya koymaktadır." dedi.


24 SAAT SÜRMEDEN MİLLET TÜM OKULLARI KAPATTIRDI


15 Temmuz'un karanlık gecesinin ertesinde, Somali halkının gür bir sesle FETÖ okullarına karşı tavır koyup, "24 saat içerisinde okullarınızı kapatıp, ülkemizden defolun" mesajının en açık ve en gür şekilde halk tarafından verildiğini anlatan Abdi Salat, "Halkımız, kendi ülkesine hainlik edenlerin bizim ülkemize de zarar vereceğine inandı, Türkiye'ye verilen zarar ve hainliği Somali'ye yapılmış kabul ederek, tereddütsüz olarak tavrını ortaya koydu. 24 saat sürmeden tüm FETÖ okullarının ve hastanesinin kapısına kilit vuruldu." diye konuştu.


ERDOĞAN KARŞITLIĞINA ÜZÜLÜYORLAR


Salat, Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'ın % 52 ile göreve gelmesinin de Somali halkı tarafından yadırgandığını, çevresinin kendisine, "Böyle güçlü ve büyük bir lider, neden % 100'le seçilmiyor, biz O'nu bu kadar severken, Türkiye'de bazı grupların ideolojik nedenlerle Erdoğan karşıtlığı yapıyor?" sorusunu sorduğunu anlatarak,  bu durumun  Somali halkı tarafından anlaşılamadığını ve üzüntüye neden olduğunu aktardı. (www.corumhakimiyet.net)



Son Güncelleme: 21.10.2016 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.