Kimsesiz çocuklar için uçurtma şenliği

Gençlik çalışmaları ile adından söz ettiren İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği ÖNDER...

15 Ağustos 2014 Cuma 12:31
 Kimsesiz çocuklar için uçurtma şenliği


Gençlik çalışmaları ile adından söz ettiren İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği ÖNDER, kimsesiz çocukları da unutmadı. Bir yıl süren kapsamlı bir projenin son adımı bu hafta sonu büyük bir şenlik ile gerçekleştirilecek. 

Uzun yıllardır gençlik çalışmaları ile adından söz ettiren ÖNDER, İmam Hatip öğrencileri ve çocuk esirgeme kurumlarında kalan çocukları bir yıldır sürdürülen bir projede bir araya getirdi. “Onun Kimsesi Benim” ismi ile Türkiye çapında 27 ilde gerçekleştirilen projenin son ayağında 840 öğrenci bu hafta sonu İstanbul’da yapılacak şenlikte bir araya gelecek.

UÇURTMA ŞENLİĞİ YAPILACAK

Program çerçevesinde 2 gün boyunca tarihi ve turistik geziler yapacak olan çocuklar, 17 Ağustos Pazar günü Küçükçekmece’de Sabahattin Zaim Üniversitesi bahçesinde yapılacak olan uçurtma şenliği ile son kez bir araya gelecek. Oyun parkurları, lunapark eğlenceleri, farklı grup etkinlikleri ile miniklere güzel zaman geçirtilmesi hedeflenen şenlikte Ömer Karaoğlu da sahne alacak.

Programın için çok emek harcandığını ve artık sona gelindiğini dile getiren ÖNDER Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut; “Projeye dâhil olan tüm öğrencilerin katılımı ile İstanbul’da bir final programı gerçekleşecek. Türkiye’nin dört bir yanından gelecek “kardeşler”, Küçükçekmece ve Bağcılar Belediyelerinin destekleri ile gerçekleştirilen bir program ile İstanbul’da iki gün konaklayacak, tarihi ve turistik pek çok gezi yapacaklar. 17 Ağustos Pazar günü yapılacak büyük uçurtma şenliği ile son bulacak olan program birlik, beraberlik ve kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bizler için de çok faydalı olacak. Yeni bir umut ışığı olan bu gençlerin geleceği inşa ederken, daha hoşgörülü, birbirlerinin hakkına saygı gösteren ve en önemlisi kardeş olduklarını unutmayan bireyler olacakları kanaatindeyim” dedi.

SOSYO-KÜLTÜREL ETKİLEŞİM SAĞLANDI

Gençlerin duvarlar ardına saklanmadığı bir dünya inşa etmek amacıyla “Onun Kimsesi Benim” projesinin gerçekleştirildiğini ifade eden Korkut; “ÖNDER, özellikle kimsesiz çocuklara her zaman bir imam hatipli kardeşinin olduğu hissettirdi” dedi.

Korkut, proje ile ilgili yaptığı açıklamada şu detaylara yer verdi; “Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ankara, Bingöl, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Van, Yozgat ve Zonguldak gibi Türkiye çapında pek çok ilinde birden gerçekleştirilen proje kapsamında İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile Çocuk Esirgeme Kurumundaki ‘kimsesiz’ çocukların iletişime geçmesi sağlandı.

Proje kapsamında öncelikle imam hatip liselerinde okuyan 210 abla, 210 ağabeye, 27 rehber öğretmen refakatinde eğitim verildi. Eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını alan bu gençler ile 420 kimsesiz çocuk manevi kardeş olarak eşleştirildi ve 3 ay boyunca hafta sonu bir günü birlikte geçirmeleri sağlandı. Böylece “kardeş” olan gençler arasında karşılıklı güven geliştirilmiş olundu.”

Bu yıl 27 ilde ve 840 öğrenci ile gerçekleştirilen projenin tekrarlanması halinde bu rakamların artarak projenin geliştirileceği de bildirildi.




İHA

Son Güncelleme: 15.08.2014 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.