Kimya Doktora programına onay

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer alan Kimya Anabilim dalında Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı olarak Kimya Doktora Programı açılması konusunda, YÖK’e yapmış olduğumuz teklifimiz 07.06.2017 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Toplantısında kabul edildi.

23 Haziran 2017 Cuma 23:19
 Kimya Doktora programına onay


Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer alan Kimya Anabilim dalında Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı olarak Kimya Doktora Programı açılması konusunda, YÖK’e yapmış olduğumuz teklifimiz 07.06.2017 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Toplantısında kabul edildi. 


Kimya anabilim dalı tezli yüksek lisans programı 2011’de açılmış olup halen 37 öğrenci yüksek lisans eğitimine devam ediyor. Konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:


“Kimya Doktora Programı ile mevcut lisans ve yüksek lisans Programının temel ihtiyaçlarından biri olan araştırma görevlilerinin kariyer yapma sorununa da çözüm olacaktır. Gerek mevcut araştırma görevlilerimizin gerekse yeni katılacak gençlerin büyük bir özveriyle çevre üniversitelerde yürütmeye çalıştıkları akademik kariyer yapma çalışmalarını kendi üniversitelerinde yapma imkânı sağlamış olacaktır. Üniversitemiz bünyesindeki öğretim üyelerimizin yürütmekte olduğu proje ve özgün çalışmalara katılmak suretiyle üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmalara büyük bir ivme kazandıracaktır. Genç bir üniversite olarak sürekli ilerleyen Hitit Üniversitesi’nin akademik kadrosunun güçlendirilmesinde önemli bir fonksiyon icra edecektir.”


Son Güncelleme: 23.06.2017 23:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Pelin 2017-06-24 03:15:23

Havacılık bölümü açılsın belki o zaman havalanı gelir