'Kırkdilim 3,8 Milyon TL’ye İhale Edildi'

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 6 Mayıs itibariyle trafiğe kapatılan Çorum – Osmancık karayolu Kırkdilim geçidinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

16 Mayıs 2016 Pazartesi 17:14
'Kırkdilim 3,8 Milyon TL’ye İhale Edildi'

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 6 Mayıs itibariyle trafiğe kapatılan Çorum – Osmancık karayolu Kırkdilim geçidinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.


Toplumsal Duyarlılık, Karamsarlığa Dönüştürülmemeli


Toplumsal duyarlılığın yöneticilere ve siyasilere olumlu katkılar verdiğini, şehrin gelişiminde de oldukça önemli olduğunu vurgulayan Uslu, “Toplumsal duyarlılığı önemsiyoruz ve her zaman da olmasından yanayız. Ancak bu duyarlılık toplumda karamsarlığa, umutsuzluğa yön verir hale gelir ise asıl amacı dışına çıkmış olur. Toplumun güven duygusunu, birlik ve beraberliğini korumak, kollamak her bireyin ve her kurumun birincil görevidir.


Asırlık Sorunları Çözüyoruz


Çorum – Osmancık Karayolumuz şehrimizin Ankara ve Samsun ulaşımını sağlayan karayolumuzdan sonraki en önemli yolumuzu oluşturmaktadır. Bu hassasiyeti dikkate alarak çalışmalarımızı yürüttük. 2011 yılında Milletvekili olarak seçildiğimde Kırkdilim geçidi yapım çalışmaları tamamlanmak üzereydi. Çorum için yarım asırlık bir sorun çözüm noktasına ulaşmıştı. Yolun tamamlanması sonrası yaşanan ufak çaplı depremler, heyelanlar tartışmaları da beraberinde getirmeye devam etti. Tünel mi, viyadük mü, mevcut hali mi? Burada en uygun ve verimli yatırımı yapmak oldukça önemli. Nitekim Karayolları teknik personeli ve yöneticileri gerekli fiziki etüt çalışmaları sonucunda yolun şekline karar vermiş ve ihale etmişlerdir.


Ak Parti iktidarı Cumhuriyet tarihimizde yapılmayan birçok yatırımı yapmış ve yapmaya da devam etmektedir. Yatırımların planlanmasında verimlilik, ihtiyaç ve öncelik değerlendirmesi bu döneme kadar bu denli adilane yapılmamıştır. İhtiyaç olmadan bir yatırımı yapmak ne kadar yanlış ise gerekli etüt yapılmadan kamu kaynağını ya da kamuoyunu yanlış yönlendirmek de o kadar yanlıştır. Bilindiği üzere geçmişte gerekli kaya etüdü yapılmadan başlanılan Tünel çalışması sonlandırılmak zorunda kalınmıştı. Siyaset sorunların çözümü, ihtiyaçların giderilmesi ve denetimden sorumludur. Şimdiye kadar Kırkdilim için yaklaşık 35 Milyon TL yatırım yaptık.


3,8 Milyon TL’ye İhale Edildi


Kırkdilim’de yaşanan sorunların çözümü için Karayolları yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucu Kamu İhale Kanunun 21.Maddesi (b) fıkrasına istinaden (Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması) acil ihale edilmiş, yüklenici firma ile 3.746.500 TL bedel ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılmış ve geçtiğimiz günlerde de trafiğe kapatılmıştır.


Dağcılar Askıdaki Taşları Temizliyor


İhale edilen iş kapsamında makinalı çalışmalarla tehlike arz eden bölgelerde şevler yapılacak ayrıca da özel eğitimli dağcılar askıda bulunan taşları temizleyeceklerdir. Yolun kapatılması sonrası çalışmalar hemen başlatılmış Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır. Kamuoyunda paylaşılan fotoğraflarda görülen kaya ve taşlar özel dağcıların askıda bulunan taşları temizlemesiyle ortaya çıkan görüntülerdir. Makinalı çalışmalar ve dağcıların çalışmalarının devam etmesi aşamasında yolun trafiğe açık tutulması güvenlik açısından mümkün değildir. Kısa bir araştırma yaparak Karayollarına sorulsa idi doğru cevaplar alınabilirdi. Yolun yapımıyla ilgili bir ihmal söz konusu ise devletin denetim mekanizmaları gereğini yapacaktır” dedi.


Kafes Tel Örgü İçin Hazırlık Yapılıyor


Uslu ayrıca Kırkdilim çalışmalarının tamamlanmasından sonra uygun görülen yerlere Karayolları tarafından “Kafes Tel Örgü” çalışmasının da yapılacağını belirterek, “Kırkdilim için Karayolları Kafes Tel Örgü için hazırlık çalışması yapıyor. Mevcut çalışmanın tamamlanmasıyla yol trafiğe kapatılmadan Kafes Tel Örgü de yapılacaktır” dedi.

Son Güncelleme: 16.05.2016 17:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fatih akman 2016-05-17 00:34:10

Sayın vekilim çorum kırkdilim yolu ndaki kamulaştırma bedelleri ne zaman ödenecek

Avatar
Mehmet Özdemir 2016-05-17 20:35:52

Sayın vekilim oraya harcanan her kuruş çöpe gidiyor neden gölün yazıdaki öteki yola yatırım yapmıyor sunuz.ben 50 yaşındayım kırkdilim hep aynı ve bence en uygunu tünel yapmak.

banner165