Kırkdilim yoluna nakliyecilerden öneri

Çorum-Osmancık yolundaki Kırkdilim geçişinde heyelana karşı çalışmalar devam ederken, şehirler arası nakliye işi yapan ve Kırkdilim geçişini kullanan kamyoncular yetkililere yeni bir öneri getirdi.

14 Temmuz 2016 Perşembe 09:46
Kırkdilim yoluna nakliyecilerden öneri


Çorum-Osmancık yolundaki Kırkdilim geçişinde heyelana karşı çalışmalar devam ederken, şehirler arası nakliye işi yapan ve Kırkdilim geçişini kullanan kamyoncular yetkililere yeni bir öneri getirdi.


BAYRAM SONRASI KAPANDI


Tecrübeli Gazeteci Mustafa Demirer'in haberine göre, Kurban Bayramı’nda geçici olarak trafiğe açılan Kırkdilim bayram sonrası yeniden kapatıldı. Küçük ve büyük araçlar servis yolunu kullanıyor.


50 YILLIK BEKLEYİŞ


Hatırlanacağı üzere Türkiye'nin en tehlikeli geçişlerinden biri olan Çorum-Osmancık yolundaki Kırkdilim Geçişi, 50 yıllık bir bekleyişin ardından 2011 yılında tamamlanarak hizmete açıldı.


YİNE HEYELAN TEHLİKESİ


Yıllardır kalıcı bir çözüm bulunamadığı için tepkilere neden olan Kırkdilimgüzergahında modern ve konforlu bir yola kavuşmanın sevinci uzun sürmedi. Bölgede yaşanan heyelan tehlikesi nedeniyle yol yeniden kapatıldı.


KIRKDİLİM ÖNEMLİ GÜZERGÂH


Çorum-İstanbul bağlantısının yanı sıra Sinop'tan başlayıp Boyabat, Kargı, Osmancık, Çorum, Yozgat, Kayseri, Niğde üzerinden Akdeniz'e ulaşan Kuzey-Güney aksının önemli bir parçasını oluşturan Kırkdilim geçişi, 6 Mayıs’ta tamamen kapatılarak kapsamlı bir bakıma alındı. Araçların geçişi ağır vasıtalar dahil Harmancık-Çamlıca servis yoluna yönlendirildi.


VEKİLLER İNCELEME YAPTI


AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan, karayolları yöneticileri ve bazı teşkilat yöneticileri ile birlikte bayramdan önce Kırkdlim’de çalışmaları inceledi. Heyelana neden olan bölgelerde özel makine ve eğitimli dağcıların askıda bulunan taşları temizlediği belirtildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Karayolları’nın uygun görülen noktalara kafes tel örgü yapacağı, Ağustos ayı sonunda çalışmaların bitirilmesinin öngörüldüğü, tüm bu nedenlerle yolun trafiğe kapalı tutulduğu  bilgisi verildi.


KAMYONCULARDAN YETKİLELERE ÖNERİ


Kırkdilim üzerinden nakliye yapan kamyoncular, Kırkdilim’in kapalı olması nedeniyle aylık 40-50 bin lira civarında fazla mazot sarfiyatı yapıldığın söyledi.


MERZİFON MESAFEYİ UZATTI


Nakliyecilerin Merzifon yolunu kullanmak durumunda kaldıklarını, bunun da mesafeyi uzattığın belirten kamyoncular, yakıt maliyetlerini düşürmeleri için yetkililere bir öneride bulundu.


AKŞAM AÇILSIN, SABAH KAPANSIN


Nakliyecilerin teklifine göre, Kırkdilim geçişinde çalışmalar tamamlandığında yol trafiğe açılmalı. Akşam saatlerinde güzergah açılırsa sabaha kadar yol kullanılır. Örneğin sabah 08.00’de başlayan çalışmalar akşam 17.00’de tamamlanıyorsa akşamları yol trafiğe açılabilir. Ertesi gün sabah yine kapatılır. Yetkililer bu teklifi değerlendirmeli. Aksi takdirde Merzifon yolunu kullanmaktan dolayı yakıt maliyeti tavan yapıyor.

 

 

Son Güncelleme: 14.07.2016 09:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.