Kış dönemi eğitim çalışmaları başladı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından köylerde kış dönemi çiftçi eğitim toplantılarına başlandı.

18 Ocak 2017 Çarşamba 16:18
 Kış dönemi eğitim çalışmaları başladı


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından köylerde kış dönemi çiftçi eğitim toplantılarına başlandı.

Program çerçevesinde 2017 yılının ilk eğitim toplantıları İl Müdürü E. Elfaz Ermiş, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve Pankobirlik Başkanı Ahmet Pehlivan'ın katılımıyla 16 Ocak Pazartesi günü Ovasaray ve Çeşmeören Köylerinde, 17 Ocak Salı Günü Düvenci Beldesi ile Güney Köylerinde gerçekleştirildi.​ Çok sayıda çiftçinin katıldığı toplantılarda tarımsal desteklemeler, KKYDP kapsamında Sulama Desteklemeleri, Arazi Toplulaştırma Çalışmaları, Arazi satış işlemleri gibi İl Müdürlüğümüz görev alanındaki konularla ilgili bilgiler verildi.



Bu yıl ki eğitimler de üreticilerin sorunlarına daha fazla değinilerek eğitim düzenlenen köylerde üreticilerin sorunları rapor haline getirilecek ve çözümüne yönelik çalışmalar yapılacak. Bakanlık ve diğer kurumlarla bu konuların çözümünde işbirliğine gidilecek.


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü E. Elfaz Ermiş, Cumhurbaşkanının da açıkladığı Milli Tarım Projesine değinerek, havza bazlı destekleme modeli ile planlı üretim dönemine geçilerek ürün fiyat istikrarı sağlayacağını tüketim esas alınarak üretim planlamasının yapılabileceğini, üreticilerin önemli girdilerinden olan mazotunda yarısının devlet tarafından destekleneceğini söyledi.


Bunun yanı sıra Çorum’un damızlık düve üretimi için Bakanlık tarafından desteklenen iller içerisinde olduğunu belirten Ermiş, bu sayede bu destekleme modeli ile damızlık hayvan ithalatının da biteceğini ve ileri ki dönemde hayvan ihraç eden ülke olunacağını kaydetti.



Ermiş, "Geçtiğimiz aylarda Valimiz Necmeddin Kılıç ve TBMM Tarım ve Orman Komisyonu Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Şeker Kurumu Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısının da katılımlarıyla Şeker Pancarı konusunda bir çalıştay düzenledik. Çalıştay sonucunda köylerde Şeker Fabrikası, Pankobirlik ve İl Müdürlüğümüz teknik personelleriyle bir ekip oluşturuldu ve çiftçi toplantıları düzenlendi. Toplantılar sonucun üreticilerimizin sorun ve talepleri rapor haline getirilerek Bakanlığımıza ve Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğüne sunuldu. Üreticilerimiz en büyük sıkıntıları arasında olan ürün tesliminde yaşanan sıkıntıları, Polar ölçümünde karşılaşılan tutarsızlıkları ve bekleme alanlarında ki eksiklikler gibi sorunlar rapor edilerek bir kısmının çözümü konusunda aşamalar kaydedildi. Şeker fabrikası devletimizin Çorum' a yaptığı sanayi alanındaki ilk yatırımdır, bizlerinde üreterek bu fabrikaya can vermemiz gerekiyor. İnşallah şeker pancarı üretimi geçmiş dönemlerdeki seviyelerine ulaşır." Bizlere vakit ayırdığınız için sizlere teşekkür ederim” dedi.


Eğitim sonunda Köy muhtarı ve katılımcılar tarafından eğitimden duydukları memnuniyet dile getirilerek eğitimlerin devam etmesi temennisinde bulundular.


Eğitim programı kapsamında dört hafta boyunca her gün iki köyde gece eğitimleri düzenlenecek.


Son Güncelleme: 18.01.2017 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.