Kısa dönem erler yemin etti

Çorum’da temel askerlik eğitimini tamamlayan 367'inci kısa dönem erler yemin etti. Törende aileleri olmayan askerler ise gözyaşlarına hakim olamadı.

02 Haziran 2017 Cuma 15:59
Kısa dönem erler yemin etti

Çorum’da temel askerlik eğitimini tamamlayan 367'inci kısa dönem erler yemin etti. Törende aileleri olmayan askerler ise gözyaşlarına hakim olamadı. 

Çorum'a yemin törenine gelen ailelerin çocuklarıyla buluşmasında duygulu anlar yaşandı. Asker yakınları yaşadıkları gurur karşısında gözyaşlarını tutamazken, askerlerin kimisi anne ve babasına, kimisi ise eşi ve çocuklarına sarılarak hasret giderdi. Törene ailesi gelmeyen askerler ise gözyaşlarına hakim olamadı. Sevdikleri yemin törenine gelmediği için asker olmanın sevincini buruk yaşayan Mehmetçikleri Uzman Çavuş Mesut Özkan teselli etmeye çalıştı. Eşiyle birlikte askerlerin yanına giden komutan “Gelin yavrum biz bir aileyiz. Hadi gelin bakayım buraya” şeklinde konuşarak önce sarılarak teselli eden Uzman Çavuş Özkan, daha sonra askerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sancağın yerini alması ile başlayan törende 367'inci dönem kısa dönem erler, ellerini Türk bayrağı ve silah üzerine koyarak yemin etti. Yemin töreninin ardından İl Jandarma Alay Komutanlığına ilk katılan, eğitim ve sporda başarılı olan askerlere protokol üyeleri tarafından hediye verildi.

Törende yemin eden askerlere hitap eden İl Garnizon Komutan Vekili Albay Şenduran İnan, "Sevgili Mehmetçikler, güzel yurdumuzun değişik bölgelerinden gelen arkadaşlarınızla tanıştınız. Buradaki anılarınız ömrünüzün sonuna kadar belleklerinizden silinmeyecektir. Uğruna nice şehitler verdiğimiz onur sembolümüz bayraklarımız altında, burada hazır bulanların huzurunda gerektiğinde vatan için seve seve canınızı vereceğinize namusunuz, şerefiniz üzerine ant içtiniz. Ettiğiniz bu kutsal yemini askerliğiniz boyunca hayatınızdan çıkarmayacaksınız. Bu kutsal ocakta Atatürkçü düşünce sistem ışığında akıl ve bilimi rehber edinen yurt ve yurttaş sevgisi ile dolu milli ahlaki ve insani değerlere bağlı, hukuka ve insan haklarına saygılı, aldığı vazifeyi ‘vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ düsturu ile yerine getiren birer jandarma olarak yetiştirildiniz. Attığınız her adımda mensubu olduğumuz, gurur duyduğumuz jandarma teşkilatının birer mensubu olduğunuzu asla unutmayacaksınız. Göreviniz esnasında her insana değer verecek, suçlu dahi olsa şefkatle yaklaşacaksınız. Kanun, nizam, adalet daima rehberiniz olacak. Taşıdığınız üniformanın yüce Türk milletinin bir simgesi ve şerefi olduğunu unutmayacaksınız" diye konuştu.

Törene Vali Necmettin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş ve asker aileleri katıldı.

İHA


Son Güncelleme: 02.06.2017 17:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Semiha Tekin 2017-06-06 01:37:21

Bende oğlumun yemin törenine gittim çok güzel geçti Allah hayırlısıyla tüm askerlerimizin vatani görevlerini yapıp sağ selim sevdiklerine kavuşturmayı nasip etsin inşallah ama tören yerine girerken hiç güvenliğin olmadığına şahit oldum ilgililere duyurulur