Kız yurdunda mezuniyet töreni

Özel Kaleli Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nda 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

19 Mayıs 2017 Cuma 11:01
Kız yurdunda mezuniyet töreni

Özel Kaleli Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nda 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.


Yurt Konferans Salonu’nda İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende mezun öğrenciler adına Mühendislik Fakültesi öğrencisi Merve Varlıoğlu bir konuşma yaptı. Varlıoğlu, “Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor... Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılışlar acı. Sizden bir şey kalır geride. Kırılan kalbinizden bir parça mı yoksa sevdiklerinizle paylaştığınız anılar mı? Beni ve sanıyorum ki tüm arkadaşlarımı bu günlerde hüzünlendiren bir dönemdeyiz. Hayatımızın bir sayfasını,  acı tatlı hatıralarla kapatırken, diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. Bazı şeyler vardır hayatımızda.

Yaşamın bir parçasıdır,  ama biz onların farkına bile varamayız. Ta ki elimizden uçup gideceğini, kaybedeceğimizi anlayana kadar. Üniversite de öyleymiş, ama biraz geç anladık. Geçen sene bizlere devredilen bu meşale, bizden sonrakilere devrediliyor. Bizler ayrılık adına el sallarken,  geride bir büyük ailemiz kalıyor. Bu geniş ailemizin ismi; Kaleli Kız Öğrenci Yurdu. Hayatımızın belki de en toz pembe dört yılın sonunda, bizlerden yardımlarını esirgemeyen, Sayın Yurt Müdürümüz İsmail Tuncel hocamıza, maddi-manevi destektekilerini hiçbir zaman esirgemeyen yurdumuzun sahibi Sayın Selahattin Kaleli Bey’e ve yurdumuzun tüm çalışanlarına,  binlerce kez teşekkür ediyoruz. Yeni bir hikayenin soluğunu yaşayan tüm arkadaşlarıma mutlu ve başarılı bir yaşam dilerim. Yolumuz açık olsun.” dedi.


Yurt Müdürü İsmail Tuncel ise “Sevgili Öğrenciler! Sözün bittiği yerdeyiz. Şu anda üzüntülü olduğum kadar sizleri mezun etmenin ve hayata uğurlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Sizlere bazı tavsiyelerde bulunarak, konuşmama bir atasözü ile başlamak istiyorum. “Diken olup ayağa batan olacağınıza, gül olup yakaya takılan olun.” Ben de sizlere bu Atasözünü hayatınızda gönlünüzün derinliklerine yazmanızı istiyorum. Sevgili öğrenciler, öncelikle işinizi sevin ve zevkli hale getirin. İşini seven hem mutlu olur hem de daha başarılı olur. Abraham Lincoln, başarının sırrını soranlara: “Hayatımda işimi eğlence, eğlencemi de iş olarak gördüğüm için başarılı oldum.” diye cevap vermiştir.

Sıradan biri olmayın. Muhakkak herkesten değişik ve sıra dışı yönleriniz mutlaka olmalıdır. Yeniliklere ve teknolojik gelişmelere açık olun. Bilgisayara hakim olun ve kullanmayı çok iyi öğrenin. Sonsuz bilgiye ulaşmanın yolu buradan geçmektedir. Yeterli ve kullanılabilir, bir veya iki yabancı dili çok iyi bilmelisiniz. Aklı başında insanlarla görüşün, danışmanın ve öğrenmenin kıymetini bilin. Rehber ve örnek kişilerden faydalanmaya çalışın. Dürüst ve doğru olun. Yanlış yola sapmayın ve kesinlikle insanları aldatmayın. Sevgili öğrenciler, ahde vefadan asla ayrılmayın.” diye konuştu.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından, mezun öğrencilere belge dağıtımı ile mezuniyet pastası kesilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi. Öğrenciler kendi aralarında doyasıya eğlenerek, mezuniyet sevincini ve gururunu yaşadı.


Son Güncelleme: 19.05.2017 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165