Kızılay yönetimi istifa etti

Kızılay Çorum Şubesi yönetimi tüzük gereği görevi bıraktı.

01 Ekim 2018 Pazartesi 17:57
Kızılay yönetimi istifa etti

Kızılay Çorum Şubesi yönetimi tüzük gereği görevi bıraktı.

Konuya ilişkin açıklama Şube Başkanı Sedat Canbolat’tan geldi.

Türk Kızılayı Tüzüğü’nün 10. Maddesinde Kızılay yönetim organlarında görev alma süresinin toplam  9 yılı geçmemek üzere en fazla 3 olağan genel kurul süresi ile sınırlandırıldığını hatırlatan Canbolat, “Yönetim Kurulu üyelerimizin çoğunluğunun görev süresinin 9 yılı doldurması nedeniyle Genel Kurul öncesinde yeni yönetim oluşturulmasına kolaylık sağlamak ve oluşturulacak yeni yönetime görevimizi devretmek üzere Çorum Kızılay Derneği Yönetim Kurulu olarak istifa kararımızı Kızılay Genel Merkezimize sunmuş bulunuyoruz.”dedi.

Canbolat, yaptığı açıklamada, Kızılay Çorum Şubesi7nin çalışmaları hakkında genel bilgiler vererek, şöyle devam etti; “14 yıl önce aynı şekilde devir aldığımız ve büyük gayretlerle fahri(ücretsiz) olarak yürüttüğümüz ve iyiliğin zirvesine çıkarttığımız bu görevi her şeyin bir sonu olduğu gibi sonlandırıyoruz.

Bu süre zarfında Kızılayı kendine ve Çorum’a yakışır hale getirdik. Fiziki mekanlarının iyileştirilmesini, ulaşılabilir olmasını sağladık. Önemli bir ihtiyaç olan ve bugün 16 personel 3 araç ve ekipman ile neredeyse Çorum’un ihtiyacını karşılayabilecek kan merkezimizi 2010 yılında hayırseverlerimizin desteği ile kurduk.

Yine 2010 yılında muhtaçlarımız giyeceksiz kalmasın diye giyim mağazamızı kurduk. Tamamen gönüllü bir ekiple yürütülen bu çalışma ile binlerce giyim halen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Diğer yandan; vekaletle kurban kesiminden oluşan et konserveleri ile muhtaçlarımızın et ihtiyacını karşıladık. Adak kurban hizmeti ile adak sahibine ve muhtaçlara hizmet verdik. Her tür afet durumunda afet zedelerimizin yanında yer aldık, onlara destek olduk. Her yıl düzenli ramazan yardımları ile binlerce ailemizin ihtiyaçlarını karşıladık. Türkiye genelinde sadece şubemizce başlatılan ev eşyası yardımı hizmeti ile bugüne kadar binlerce kimsesiz ve evsizlere, öğrencilere, sığınmacı ve afet zedelere her türlü ihtiyaçlarını karşıladığımız evler kurduk. Giyim evimiz aracılığı ile yine binlerce muhtaç insanımızı giydirdik. Bu çalışmayı ilçe ve köylerde de yürüttük. Düzenli olarak muhtaçlarımıza gıda yardımı yaptık.

Yine şubemize ait bir yardım olan ve üreticilerimizin bağışı olan soğan, patates, un, şeker ve meyve gibi tonlarca yardım yaptık. Muhtaçlarımız marketlerden alışveriş yapabilsinler diye alışveriş çeki yardımı yaptık. Muhtaç öğrencilerimizin ve velilerinin mağdur olmaması için onlara kırtasiye, okul kıyafeti ve ayakkabı yardımında bulunduk. Hayırseverlerimizce verilen zekat, fitre ve diğer nakdi yardımları bağışçılarımızın şartlarına uygun olarak binlerce muhtacımıza ulaştırdık. Yine Türkiye’de sadece şubemizce yapılan ve oldukça zorluklarla yürütülen hasta karyolası, hasta yatağı, hasta yemek masası, özürlü gereçleri, işitme ve solum cihazı, gözlük yardımları ile birçok hastamız ve yakınlarının yanında yer aldık ve onların yükünü hafiflettik. İlimiz ve ilçelerimizde altı ayrı yerde oluşturduğumuz özel eğitim sınıfları ile bu konudaki önemli bir ihtiyacı karşılayarak öğrenci ve velilerimize destek sağladık. İlimizde ve İlimizden diğer illerde öğrenim gören üniversite öğrencilerimizin giyim, yol harçlığı, kayıt yardımları vb. zati ihtiyaçlarını karşıladık. Toplumumuzun duyarlılık gösterdiği her türlü sosyal etkinliklerde yer aldık. Kendine yetemeyen yol yordam bilmeyen yüzlerce garip gurabamızın elinden tuttuk kendi yardımlarımızın dışında diğer yardım kuruluşlarından da yardım alabilmesini sağladık derneğimizin kendine ait tek kuruş geliri yokken daha sayamadığımız birçok iyilik hareketini minnettar olduğumuz hayırseverlerimizle yaptık. Bu konuda gerek ilimizde gerekse diğer iller nezdinde dereceler yaptık. Kirasını bile ödeyemediğimiz şubemizin iki aracı, bir daimi personeli, yüzlerce gönüllüsü ile sürekli yardım alır ve verir hali ile zirveye taşıdık. Hep ilkler arasında yer aldık, kan merkezimizle kamudan temin edilen 5 yıldızlı kan  alma aracı ile giyim reyonumuzla veya yaptığımız diğer farklı hizmetlerle…

Yapmayı planladığımız ancak süremizin yetmediği ilimiz içinde önemli iki projeyi gelen ekibimize bırakıyoruz. Birincisi iki kez ihaleye çıktığımız ama henüz ihale edilmeyen Ulukavak mahallesinde 24 daire, 1000 m² dükkan, 1000m² depo özelliğinde olan kat karşılığı inşaat işi. İkincisi ise Çorum’a yakışır ve deprem riskimiz nedeniyle de afet deposu yapılması işidir.

14 yılda gece gündüz demeden gerçekleştirdiğimiz resmi olarak da kayıtlarını tuttuğumuz binlerce faaliyetimizi hiç protokol Kızılaycılığı yapmadan tonlarca yardım alıp, taşıyıp, dağıttığımız binlerce insanımıza yardım için dokunmamıza ve bu hizmetleri ortaya koymamıza vesile olan siyasilerimize, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine tüm hayır severlerimize, gönüllülerimize ilk yönetimden bugün ki yönetim ve denetim kurulu üyelerini, kadın ve gençlik kollarına, üni kulüp üyelerine, birlikte birçok yurt içi ve yurt dışı yardımlarını sağladığımız kardeş STK ve temsilcilerine hasılı komşusu açken tok yatmaya razı olmayan herkese şahsım ve yönetimim adına teşekkür ederim.

Hakkımız helaldir.”

Son Güncelleme: 01.10.2018 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165