Kızılırmak Islah Çalışmaları Hızlanıyor

Çorum'un Osmancık ilçesinde Kızılırmak Islah Projesi kapsamında başlatılan çalışmalar devam ediyor. Yeni getirilen iş makineleri ile projenin daha hızlı ilerleyeceği bildirildi.

22 Ağustos 2016 Pazartesi 14:42
Kızılırmak Islah Çalışmaları Hızlanıyor

Çorum'un Osmancık ilçesinde Kızılırmak Islah Projesi kapsamında başlatılan çalışmalar devam ediyor. Yeni getirilen iş makineleri ile projenin daha hızlı ilerleyeceği bildirildi.

DSİ 5. Bölge Müdür Yardımcısı Şeref Dağdelen, Yeraltı Suları Şube Müdürü Hasan Deveci ve Çorum Şube Müdürü Murat Şerbetçi, Belediye Başkanı Hamza Karataş’ı ziyaret etti.

Başkan Karataş ile birlikte Kızılırmak ıslah çalışmalarını inceleyen DSİ yetkilileri, şantiye şefi ve firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yetkililer, şantiyede incelemelerde bulunarak proje kapsamında yapılan işleri denetledi.

Belediye Başkanı Hamza Karataş yaptığı açıklamada, Kızılırmak Islah Projesinin hızlandırılacağını belirterek “Şehrimizdeki en büyük yatırım olan Kızılırmak Islah Projesi çalışmaları devam ediyor. Yüklenici firma zeminde karşılaşılan güçlükler nedeniyle iş makinesi değişikliğine gitmek durumunda kalmıştı. Bu alanda daha verimli çalışacak yeni iş makineleri getirildi. Bu da projenin daha hızlı ilerlemesine yardımcı olacak bir gelişme oldu. İnşallah yeni ekipmanlarla proje biraz daha hız kazanmış olacaktır” dedi.

"İlçenin Çehresi Değişecek"

Kızılırmak Islah Projesinin şehrin imajını değiştirecek bir potansiyel oluşturacağını kaydeden Hamza Karataş, “İlk amacımız elbette Kızılırmak’ta meydana gelmesi muhtemel taşkınlarından şehrimizi korumak. Bunun yanı sıra proje şehrimize önemli bir görsellik kazandıracaktır. Kızılırmak’ın iki yakasında oluşturulacak sosyal alanlar turizm hareketliliğine katkı sağlayacaktır. Projenin tamamlanması ile birlikte hem görsel olarak, hem sosyal donatı olarak bölge halkına hitap edecek bir alan Osmancık’a kazandırılmış olacaktır” ifadelerini kullandı.

İHA


Son Güncelleme: 22.08.2016 14:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.