KKSM’de normal doğumun faydaları konulu seminer

Çorum Belediyesi Kadın ve Kültür Merkezleri, düzenledikleri eğitim seminerleriyle Çorumlu kadınları bilgilendirmeye devam ediyor.

08 Ekim 2016 Cumartesi 09:05
 KKSM’de normal doğumun faydaları konulu seminer


Çorum Belediyesi Kadın ve Kültür Merkezleri, düzenledikleri eğitim seminerleriyle Çorumlu kadınları bilgilendirmeye devam ediyor. Toplum Sağlığı Merkezi personeli Dr. Nurdan Metin, “Kadın Sağlığı ve Normal Doğumun Teşvik Edilmesi” konulu seminer verdi.


Normal doğumun, doğum sonrası anne sağlığı ve çocuk sağlığı açısından önemli olduğunu vurgulayan Metin, sezeryanın bir doğum olmadığını, sadece olağan dışı durumlarda kullanılması geren ameliyatlı bir yöntem olduğunu ifade etti.


Dr. Nurdan Metin, seminerde, “Normal doğumda anneden bebeğe geçen koruyucu bakteriler sayesinde bebekler sezeryan doğumla doğanlara göre daha az ishal olurlar. Normal doğum ile dünyaya gelen bebeklerde solunum sıkıntısı gelişme riski daha azdır. Bunun nedeni; bebeğin doğum kanalından geçerken uğradığı baskıdan dolayı, akciğerlerindeki sıvının daha kolay atması olarak düşünülmektedir.” diye konuştu. 




Son Güncelleme: 08.10.2016 09:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.