KOBİ Haftası başladı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Çorum İl Müdürlüğü’nden...

30 Eylül 2014 Salı 12:34
 KOBİ Haftası başladı


Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Çorum İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, VI. Avrupa KOBİ Haftasının 29 Eylül-4 Ekim 2014 tarihleri arasında tüm Avrupa ve Türkiye'de etkinliklerle kutlanacağı bildirildi.


Konu hakkında bilgi veren KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, “KOSGEB'in Ulusal Koordinatörü olduğu Avrupa KOBİ Haftası’nda Türkiye 2009 yılından itibaren diğer 37 katılımcı ülke ile birlikte yer almaktadır. Bu çerçevede, ülkemizin aktif olarak katılım sağladığı ilk yıl olan 2010 yılında etkinlik sayısı açısından ülkemiz üçüncü sırada yer alırken, 2011 ve 2012 yıllarında açıklanan istatistiklere göre ise 37 ülke arasında ilk sıraya yükselmiştir. 2013 yılında da benzer bir durum gerçekleşmiş, ülkemiz yapılan etkinlik sayısı açısından yine birinci sıraya yerleşmiştir. Bu çerçevede Avrupa Komisyonu ilk defa ilgili web sitesinde Türkçe yayın yapmaya başlamıştır.” dedi.


KOSGEB olarak KOBİ Haftası kapsamında Çorum'da çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini dile getiren Dursunoğlu, “KOBİ'lere sağlanan destekler konusunda ve KOBİ'leri ilgilendiren diğer önemli konularda seminerler düzenleyeceğiz. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği çerçevesinde başarılı girişimcilerimizi ve iş insanlarımızı, 2 ayrı Meslek Lisemizin öğrencileriyle buluşturacağız. İlave olarak Hitit Üniversitemizin işbirliği ve katkılarıyla Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz için Organize Sanayi Bölgemize teknik gezi düzenleyeceğiz. Tüm KOBİ'lerimizin ve girişimcilerimizin KOBİ Haftası kutlu olsun.” diye konuştu.




Son Güncelleme: 30.09.2014 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.