KOBİ’lere proje çağrısı

KOSGEB Çorum Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Dursunoğlu, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası...

03 Şubat 2015 Salı 16:36
 KOBİ’lere proje çağrısı


KOSGEB Çorum Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Dursunoğlu, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’nı ziyaret ederek 29 Ocak 2015 Perşembe günü Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ve toplam bütçesi 100 milyon TL'ye çıkarılan KOBİ Proje Destek Programı Proje Teklif Çağrısı hakkında bilgiler verdi.


KOBİ'lerin sağlıklı bir biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerinin arttırılabilmesi için özellikle yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi büyük önem arz ettiğini belirten Dursunoğlu, Türkiye’de işletmelerin %99'unu oluşturan KOBİ'lerin yapısının büyük çoğunlukla aile şirketi olduğunu, bunun da bir takım dezavantajlar doğurduğunu vurguladı.


Aile şirketlerinin; kurucu ve çevresindeki az sayıda çalışanı ile hızlı ilerleyen işletmeler olduğunu ve belirli bir büyüklüğe ulaştıklarında çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını ifade eden Dursunoğlu, bu sorunlar nedeniyle işletmelerin rekabette dezavantajlı hale geldiklerini aktardı. İşletmelerin dünya genelinde pazar paylarını arttırabilmek ve rekabet edebilmek için yenilikçilik, teknoloji ve markalaşmayı önceliklendirmekte ve hem ar-ge faaliyetlerine, hem de markalaşmaya ciddi yatırım yapmakta olduklarının altını çizen Dursunoğlu, "KOSGEB olarak bu tespitlerden yola çıkarak ve kurumsal yükümlülüklerimizde dikkate alındığında, KOBİ Proje Destek Programı kapsamında 'KOBİ'lerin Yönetim Becerilerini ve Kurumsal Yetkinliklerini Geliştirmek' ve 'KOBİ'lerin Markaya Yönlendirilmesi' konularında çağrıya çıkılması ve KOBİ'lerin projelerinin desteklenmesi yönünde çalışmalarını tamamlanmış bulunmaktadır.  Bu çerçevede KOBİ'lerimizin hazırlayacağı projelere KOSGEB tarafından 150.000 TL’ye kadar hibe destek sağlanacaktır.” dedi.


Dursunoğlu, hibe programından yararlanmak isteyen KOBİ'lerin 20 Mart 2015 günü saat 23.50'ye kadar www.kosgeb.gov.tr proje başvuru formunu doldurması gerektiğini sözlerine ekledi.


MARKALAŞMA VE KURUMSALLAŞMADAN KAÇIŞ YOK


TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, kurumsallaşma ve markalaşmanın önemine vurgu yaparak, "Artık bu iki olgudan kaçış yok. İşletmelerimiz büyümek, gelişmek istiyorsa kurumsallaşma ve markalaşma çalışmalarına bir an evvel başlamalılar" dedi.


Çorum'da; girişimcilikleriyle, ürettikleri ürünlerle ve üretim kaliteleriyle dünya genelinde sıralamaya girebilmelerine rağmen Türkiye'nin ilk 1000 ya da ilk 500 listesi arasına Çorum'dan hiçbir firmanın giremediğine dikkat çeken Başaranhıncal, "Buradan da anlaşılmaktadır ki profesyonel bir yönetim tarzını benimseyemeyen KOBİ'lerimiz, belli bir noktaya kadar geldikten sonra gelişimlerini sürdürememektedirler" diye konuştu.


Teşvikte Çorum'un 4, OSB'nin ise 5. bölgede yer aldığını dile getiren Başaranhıncal, dolayısıyla işletmelerin KOSGEB desteklerinden yüzde 60 oranında yararlanabileceğini hatırlatarak, "Yüzde 60'ı 150 bin TL bütçeli proje hazırlayarak bu desteklerden yararlanılabilinir. Bu süreçte üyelerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Çorum'daki KOBİ'lerimizin; KOSGEB'in sağladığı bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesini umuyorum" dedi.




Son Güncelleme: 03.02.2015 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.