Koçhisar hızlandırılacak

Çorum'un uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Koçhisar Barajı İsale Hattı hızlandırılacak

19 Nisan 2018 Perşembe 16:21
Koçhisar hızlandırılacak

Belediye Başkanı Zeki Gül, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü Laboratuvarı ve Scada (Uzaktan İzleme ve Kontrol) Merkezi’nde düzenlediği tanıtım toplantısında Koçhisar Barajı’ndan Çorum’a içme suyu getirilmesi için çalışmaların hızlandırılacağı mesajı verildi.

Habercim19’un, ‘Koçhisar Barajı Çorum’a ne zaman bağlanacak? şeklindeki sorusuna Başkan Yardımcısı Alper Zahir cevap verdi.

Zahir’in verdiği bilgiye göre, Koçhisar Barajı şu an itibariyle yüzde 74 oranında doluluk oranına sahip. Yani barajda 136 milyon m3 su bulunuyor. Sulama ve içme suyu amaçlı yapılan barajdan Çorum’a su verilmesi için 100 milyon lira maliyetli isale hattı yatırım programına alındı.

İhale edildikten sonra çalışmalar hemen başlatılacak. Belediye Başkanı Zeki Gül, Koçhisar Barajı İsale Hattı’nın hızlandırılması için DSİ 5. Bölge Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimlerde bulundu.

Son Güncelleme: 20.04.2018 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.