Komisyon başkanının tıbbi terim imtihanı

Çorum İl Genel Meclisi'nde estetik plastik cerrahi konusundaki araştırma raporu, başkana kök söktürdü

05 Ocak 2018 Cuma 10:41
Komisyon başkanının tıbbi terim imtihanı

Çorum İl Genel Meclisi, "estetik plastik cerrahi" konusunu araştırarak ilginç bir çalışmaya imza attı.

İl Genel Meclisinin görev ve yetki alanı arasında olmamasına rağmen Aralık ayı toplantısında AR-GE Komisyonuna havale edilen “İlimizde plastik cerrahi çalışmaları ne düzeydedir? Hangi şartlarda plastik cerrahi uygulanabilir? Plastik cerrahinin dini açıdan hükmü” ile ilgili hazırlanan rapor mecliste görüşüldü. Raporun Çevre ve Sağlık Komisyonu yerine AR-GE Komisyonu tarafından hazırlanması ise dikkat çekti. İl Genel Meclisinde daha önce de geçtiğimiz Ağustos ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çorum’da 97 bal ormanının bulunduğunu açıklamasına rağmen, Eylül ayında Çorum’da bal ormanı olup olmadığının araştırma önergesi verilmişti.

Rapor hakkında meclise bilgi veren AR-GE Komisyonu Başkanı Abdurrahman Karagöz, plastik cerrahinin iki bölüme ayrıldığını, bu cerrahinin yönteminin nerelerde nasıl kullanıldığının yanı sıra dini açıdan hükmü konusunda açıklamalarda bulundu. Karagöz’ün raporla ilgili bilgi verirken tıbbi terimleri okumakta zorlandığı, bu terimlerin bazılarını yanlış okuduğu, rapordaki yabancı terimlerin bulunduğu bazı bölümleri ise okumadan geçtiği gözlendi.

Rapora ilişkin görüşlerini açıklayan İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise plastik cerrahinin biraz lüks gibi gözükse de aslında öyle olmadığını dile getirdi. Kaya, “Toplumumuzda bu tür insanlarda yaratılıştan, sonradan olma eksiklikler ya da deformasyonlar olabilir ancak bunların tedavi edilmesi şarttır. Ancak toplumumuzda çekingenlik ve ürkeklik ya da ayıp olur düşüncesiyle hareket edilmekteydi. Şu anda bunu mecliste değerlendirmek bazıları için lüzumsuz bir durum gibi gözükebilir ama toplumumuzda kamuoyuna bilgi vermek boynumuzun borcu. İçeriğinde estetik cerrahi denince süslenmek, püslenmek kişilerin tercihidir. Ama asıl buradaki şey tedavi amaçlı plastik cerrahidir. Diğeri kişilerin kendi inisiyatiflerine kalmış bir şey. Köylerimizde bu tür deformasyonu olan vatandaşlarımıza yardımcı olmak bizim görevimiz. O tür vatandaşlarımızı buraya getirerek tedavi ettirebiliriz” dedi.

İHA

Son Güncelleme: 29.07.2018 01:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.