Kömürcülerden sert tepki!

Kömür Satıcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mert, Çorum’da konutların yüzde 80 oranında doğalgaz kullanmasına rağmen kömürün hava kirliliğine neden olduğunu söylemenin son derece hatalı bir tavır olduğunu bildirdi.

04 Mayıs 2016 Çarşamba 12:33
 Kömürcülerden sert tepki!


Kömür Satıcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mert, Çorum’da konutların yüzde 80 oranında doğalgaz kullanmasına rağmen kömürün hava kirliliğine neden olduğunu söylemenin son derece hatalı bir tavır olduğunu bildirdi.

Çorum Haber Manşet Gazetesi’nde son üç gündür ısınma amaçlı kullanılan kömürün yasaklanarak doğalgazın zorunlu hale getirilmesine yönelik haberlerin yer alması üzerine açıklama yapan Kömür Satıcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mert, şöyle dedi: “İlimizde şu anda apartman ve meskenlerin yüzde 80’i doğalgaz, yüzde 20’si ise kömür kullanmaktadır. Bu oranların hava kirliliğine neden olacağını sanmıyorum. Çünkü biz satıcılar; değerlere uygun analizleri yapılmış kömürleri satmaktayız. Ayrıca sosyal yardımlaşmanın yıllardır dağıtmış olduğu kömürler de müsaadeli olup dağıtılmaktadır. Bazı yerel gazetelerde bir kaç gündür doğalgaz firmasına ait ilan haberler kamuoyunu yanıltmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımız yerli madenlere önem verirken, Enerji Bakanımız yerli maden işletmelerine teşvik için çaba gösterirken, bu tür haberler doğru değildir. Bunlar kamuoyunu ve esnafımızı mağdur etmektedir. Söz konusu bir gazetenin haberinde, "Muhtaç ailelere, Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından dağıtılan kömür bedeli karşılığında doğalgaz vermeyi taahhüt ediyorum” şeklindeki yorumu boş. Çünkü, vatandaş iki ton kömür ile bir kış sezonu ısınıyor, doğalgaz ile iki ay ancak ısınabilir. İlimizde altı ay kış oluyor, soba yanıyor. Peki kalan aylarda ne yapacak? İlgili doğalgaz şirketi geri kalan aylarda vatandaşa bedelsiz doğalgaz verecekmiş. Bu vatandaşlardan abonelik bedeli alınmayacakmış.

Sayın Valimizin 23 Nisan törenlerinde bir konuşmasında; ‘Bu kış apartmanlarda kömür yaktırmayacağım’ şeklindeki sözleri, kömür yakan apartman sakinlerini ve biz kömür satıcılarını mağdur etmektedir. Çünkü biz esnafların ithalatçı firmalarla anlaşmamız olup, bu firmalarda paralarımız mevcuttur. Apartmanların kıştan artan kömürleri vardır. Apartmanların hala kömürcülerle bağlantıları bulunmaktadır. Bu durumda her iki taraf da mağdur olmaktadır. İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda bu hususta bir karar alınırsa yanlış olur. Çünkü başkentimizde ve mega kentlerde hala kömür ve doğalgaz kullanılmaktadır. Vatandaş aylık doğalgaz bedelini peşin peşin öderken, kömürcü esnafından 6 ile 8 taksitle kömür alabiliyor. Bütçesini buna göre ayarlıyor. Sayın valimizin ve mahalli çevre kurulunun alacağı kararlarda bu hususları göz önünde bulundurmanızı arz eder, saygılar sunarız.”

Son Güncelleme: 04.05.2016 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kime ne 2016-05-04 13:02:23

çorum habere ve mehmet yolyapar'a mı düştü bizim hangi yakıtı kullanacağımız.

Avatar
guzheng 2016-05-04 15:49:00

çorum'da bir gazetenin üst üste yaptığı haber sanırım ısınma tarihinin en belden aşağı haberiydi. neresinden tutulursa, orasından dökülecek habere! yapılacak yorum da yok aslında.. iki gün üst üste yazılan sürmanşette, aslında bir bilinç altının dışa vurumuna şahit olduk.. hinliğin dışa vurumuydu. kömür kullananları haksızlıkla itham etme lüksünü kendinde bulan adamların muhakkak havaya zehirli gaz saldığı arabaları vardır. ben araba sürmeyi bilmiyorum. ilgim olmadığı gibi arabam da yok. ve yürüyerek gidiyorum işime gücüme.. bu mantıkla o arkadaşların arabasının olmasını ve sürmesini haksızlık olarak değerlendirmem gerekiyor... insana, eşyaya, duruma, hadiseye bakış açısındaki sakatlığın insana etiği fenalıklara örnek bir yazı serisiydi!!!

Avatar
Xxx 2016-05-04 23:37:21

Bazılarının karnı hala doymadı allahım gözünü doyursun %20 kalan kömüremi göz diktiniz

banner165