Kongre öncesi bilgi verdiler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Önceki dönem il, ilçe, belde başkanlarımız, belediye başkanlarımız, il genel meclisi üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, 450 sivil toplum kuruluşu, 8 siyasi partimiz kongreye katılacak. Tahminen 100 bin civarında bir katılım bekliyoruz." dedi.

20 Mayıs 2017 Cumartesi 21:56
Kongre öncesi bilgi verdiler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Önceki dönem il, ilçe, belde başkanlarımız, belediye başkanlarımız, il genel meclisi üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, 450 sivil toplum kuruluşu, 8 siyasi partimiz kongreye katılacak. Tahminen 100 bin civarında bir katılım bekliyoruz." dedi.


Ataş, Ankara Spor Salonu'nda, AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi hazırlıklarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantıda AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı, Çorum Eski Milletvekili Murat Yıldırım da hazır bulundu.


AK Parti kongrelerinin her zaman coşku ve büyük katılımla gerçekleştiğini belirten Ataş, yarınki kongre için de hazırlıkların uzun süreden beri devam ettiğini ve salonun hazır hale getirildiğini bildirdi.


Kongrede bin 470 delegenin yer alacağını belirten Ataş, tüm illerden bugüne kadarki en yüksek katılımın gerçekleşeceğini söyledi. Ataş, "Bin 565 otobüs bize bildirildi, bu da takriben 60 binin üzerinde insan demek. 7 bin davetiye basıldı ve yerlerine ulaştırıldı, Türkiye genelindeki sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine dağıtıldı. Ayrıca şehit, gazi aileleri, engelli kardeşlerimiz ve onların bağlı oldukları sivil toplum örgütleri de davet edildi." diye konuştu. 


Erdoğan ve Yıldırım, salona
girmeden de hitap yapabilir

Bugüne kadar kendilerine dönüş yapan 98 yabancı heyetin katılımının beklendiğini kaydeden Ataş, şöyle devam etti:


"44 büyükelçi, 43 büyükelçilik temsilcisi, 11 de yabancı sivil toplum kuruluşu, kongremize katılacaklarını teyit etti. Yaklaşık 800 basın mensubu kongremizi izlemek üzere bildirimde bulundu. Bunlardan 704'ü ulusal, 105'i yabancı basın mensubu.


Salonumuzda yaklaşık bin 700 kişilik ekip, organizasyonu yönetecek. Bu personelin yaklaşık 400'ü partili görevlilerimiz. Diğerleri de illerden gelen bin 565 otobüsün heyet başkanı ve diğer görevlerde görevlendirilmiş arkadaşlar."


"8 siyasi partimiz kongreye katılacak"

Ataş, "Önceki dönem il, ilçe, belde başkanlarımız, belediye başkanlarımız, il genel meclisi üyelerimiz, belediye meclis üyelerimiz, 450 sivil toplum kuruluşu, 8 siyasi partimiz kongreye katılacak. Tahminen 100 bin civarında bir katılım bekliyoruz." dedi.


"Yeni bir şarkı yok"

Ataş, açıklaması sonrasında gazetecilerin kongreye ilişkin sorularını yanıtladı.Bir gazetecinin "Yeni olarak kaç şarkı hazırlandı?" sorusuna Ataş, "Şarkı noktasında hep kullandığımız şarkılarımız var, yeni bir şarkı yok." yanıtını verdi.


Son Güncelleme: 20.05.2017 22:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165