Köylere 120 milyon TL’lik yatırım

Osmancık Muhtarlar Derneği Organizasyonu ile Osmancık Muhtarları İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi ve Ak Parti İl Başkanlığına birer ziyaret yaptı.

15 Mart 2017 Çarşamba 08:20
Köylere 120 milyon TL’lik yatırım


Osmancık Muhtarlar Derneği Organizasyonu ile Osmancık Muhtarları İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi ve Ak Parti İl Başkanlığına birer ziyaret yaptı.



Osmancık Muhtarlar Derneği organizasyonu ile beraberinde il Genel Meclisi üyesi Mehmet Yücel ve Celalettin Aksan'la birlikte Çorum’a giden Osmancık Muhtarları, il özel idaresi, il Genel meclisi ve Ak Parti il başkanlığına birer ziyarette bulunan Muhtarlar köylerinin sorunlarını bildirerek, gerekli taleplerde bulundular.



İl Özel idaresine giden Osmancık Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Delibaşı ile birlikte Osmancıklı 45 Muhtar burada İl Özel idaresi Genel Sekreter V. Atanan Osmancıklı hemşerimiz Recep Çıplak’ı ziyaret ettiler.



Toplantı salonunda İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Yücel ve Celalettin Aksan’da muhtarlara eşlik etti. Burada muhtarlar köylerinin sorunlarını dile getirerek, köylerine yapılan yatırımlar için teşekkür ettiler. Bazı muhtarlarda İl Özel idaresinden kilit parke taşı, asfalt yol, içme suyu deposu yenilenmesi gibi taleplerde bulundular. Sekreter Recep Çıplak kendilerinin sorumlu olduğu Çorum  köy yollarının uzunluğunun 4941 km olduğunu belirterek bu rakamın hiçte azımsanmayacak bir uzunluk olduğunu dile getirdi. Çorum' da asfalt olmayan sadece 543 km yol kaldığını belirterek en kısa zamanda onu da tamamlayacaklarını anlattı.



Çorum’da 760 köy bulunduğunu kaydeden Çıplak, köylere dağıtılacak Çöp konteyner ihalesinin yapıldığını belirtti. Her köye vatandaşların oturması için banklar dağıtılacağının altını çizerek ihalesi yapılacak olan Çocuk oyun grubu olmayan köy kalmayacağına dikkat çekti. Osmancık’ta 54 köyün 45' ine kilit parke taşı yapıldığını ifade ederek 2017 nin sonunda kilit parke taşı olmayan, içme suyu olmayan, kanalizasyonu olmayan köy kalmayacağını vurguladı.




İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’yı ziyaret eden Osmancıklı muhtarlar burada Kaya’ya çiçek takdim ettiler. Tüm muhtarları tek tek dinleyen Kaya, muhtarlardan gelen talepleri not alarak çözümü için çalışacağının sinyalini verdi. Kaya kırsaldaki yaşam standardını yükseltmek için çok çaba sarf ettiklerini belirterek  “Şimdiye kadar yapılanlar haricinde bu yılda  köylerimize yaklaşık 120 milyon TL’lik yatırım yapılacak” dedi. Toplantının ardından topluca fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmediler.




Çorum AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ Osmancık Muhtarlarıyla bir araya geldi. Osmancık muhtarları Başkan Karadağ’a da çiçek takdim ederek sevgi gösterisinde bulundular. İl başkanlığında muhtarlarla tek tek tokalaşıp tanışan Çorum AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Çorum’un yatırım açısından altın yılını yaşadığını savunarak, bu yıldan itibaren köylerde konforlu yaşamın gereklerine uygun yatırımların gerçekleşeceğini söyledi.

Kalkınmanın köylerden başlayacağını, köylere çok önem verdiklerini dile getiren Karadağ “Atatürk’ün dediği gibi Köylü Milletin efendisidir” dedi. Muhtarlardan gelen tüm talepleri not alarak dinleyen Karadağ, biz çözüm için buradayız. Köylerimizin yol, su, elektrik, parke taşı gibi hiçbir sorununun kalmayacağını belirterek, köylerde doğal olarak yaşamanın özendirileceğini ifade etti. Karadağ, Çorum’da köylere yapılan yatırımlar ve referandum konusunda açıklamalarda bulundu. Önümüzde yaklaşan referandum süreci ile kısa bilgi veren Karadağ, toplantıyı basına kapalı devam ettirdi.




Son Güncelleme: 15.03.2017 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.