Köylere konforlu yaşam

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve beraberindeki heyet dün köy muhtarları ile bir araya geldi.

06 Şubat 2017 Pazartesi 22:44
Köylere konforlu yaşam

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve beraberindeki heyet dün köy muhtarları ile bir araya geldi.


Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneği’nde gerçekleşen toplantıya AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Özel İdare Genel Sekreteri Recep Çıplak da katıldı.

Dernek Başkanı Zeki Oral ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de hazır bulunduğu toplantıda hükûmetin kırsal kesimle ilgili yatırımları ele alındı.

KARADAĞ: ‘ÇORUM, KIRSALDA ALTIN YILINI YAŞIYOR’


Toplantının açış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, “Çorum olarak kırsalda altın yılımızı yaşıyoruz. Köylerde konforlu yaşam vaadeden yatırımları hayata geçiriyoruz” dedi.


Valilik, İl Genel Meclisi ve Özel İdare’nin kırsal alanda yapılacak çalışmalara ilişkin planlarını yaptığını anlatan Mehmet Karadağ, 2017 yılında köylerin gündeminde yer alan pek çok temel konunun hallolacağını söyledi.


Yakın zamanda Özel İdare yatırımları için aktarılan 3 milyon TL’lik kaynağın da tüm köylere hizmete dönüşeceğini vurgulayan Karadağ, “Ekip olarak köylerimiz için çalışıyoruz. İçmesuyu ve kanalizasyon artık problem olmaktan çıktı. Şimdi sırada diğer ihtiyaçların giderilmesi var” diye konuştu.


AKAR: ‘ASFALTSIZ KÖY YOLU KALMAYACAK’


AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, 2017 yılında Çorum’da yolu asfalt olmayan köyün kalmayacağını söyledi.


Köy içi yolların kilit taşı kaplanması hususunda da yüzde 65 oranının yakalanacağını ve ötesine geçileceğini anlatan Erhan Akar, “El birliği ile köylerimizi imar etmeye devam edeceğiz” dedi.


KAYA: ‘ÇORUM ÇOK ŞANSLI’


İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, “Çorum, kırsal yatırımlar açısından çok şanslı bir dönemden geçiyor” dedi.


“İyi bir ekiple çalışıyoruz” diyen Halil İbrahim Kaya, köylerde ihtiyaç duyulan tüm yatırımların tek tek hayata geçtiğini kaydetti.


ORAL: ‘EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN’


Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Zeki Oral, “Köylerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.


Çorum merkeze bağlı 200 köyün bulunduğunu hatırlatan Zeki Oral, “Son dönemde yapılan yatırımlarla köylerimiz altın yılını yaşıyor. Tüm bu yatırımların hayata geçmesini sağlayanlardan Allah razı olsun” diye konuştu.


CEYLAN: ‘SİSTEM DEĞİŞİYOR, REJİM DEĞİL’


AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacağını söyledi.


Anayasa değişikliği referandumu ile halkoyuna sunulacak olan yönetim modeline ilişkin eleştirilere de cevap veren Ahmet Sami Ceylan, “Boşa polemik yapmayın. Sistem değişiyor, rejim değil” dedi.


15 yıllık AK Parti hükûmetleriyle hayata geçen yatırımlar ve istikrarın devamı için sistem değişikliğinin şart olduğunu vurgulayan Ceylan, “Parlementer sistem artık tıkandı. Bu düzen darbe üretmeye devam ediyor. 15 Temmuz’da hepimiz şahit olduk. Gelecek nesiller bir daha bu tür kalkışmalarla karşılaşmasın diye bunu istiyoruz. Türkiye’de artık sistem değişmeli. Derdimiz ülkemizin geleceğini kurtarmak. Kesinlikle rejim değişikliği söz konusu olamaz. Türkiye’de, Cumhuriyet’i değiştirmeye çalışan karşısında bizi bulur. Biz bu konudaki tartışmalara 1923’te noktayı koyduk. Anayasa’nın ilk 4 maddesi belli ve değiştirilemez. Boşa polemik yapılmasın. Sistem değişiyor, rejim değil” diye konuştu.


‘KIRSALA AYIRDIĞIMIZ KAYNAK 120 MİLYON TL’Yİ GEÇECEK’


Köy muhtarlarıyla hasbihal ettiği toplantıda kırsal kesimi yakından ilgilendiren açıklamalarda da bulunan Ceylan, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“11 yılda gitmediğim köy, ziyaret etmediğim mahalle kalmadı. 2006’dan beri kırsaldaki yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Bu yıl kırsal için yatırım bütçemiz 90 milyon TL. Ek yatırımlarla birlikte bu rakam 120 milyon TL’yi bulacaktır. Daha da ihtiyaç olursa ek bütçe ile tamamlayacağız. Dönemimizin sonuna kadar Çorum’da asfaltı ve kilittaşı olmayan köy bırakmayacağız. Özel İdare’ye 30 milyon TL’lik yeni araçlar alındı. Soğuk asfalt dönemi geride kaldı, artık köy yolları da sıcak asfalt olacak. Spor Toto’dan sağlanan kaynakla bu yıl 50 köye halı saha yapacağız. Soyunma odaları ve gece aydınlatmaları da olacak. Ayrıca köylerimize çocuk oyun grupları da yapıyoruz. Göreve geldiğimizde sulanabilir arazilerimizin yüzde 12’si bu imkandan faydalanıyordu şimdi bu oran yüzde 61’e çıktı. Hedefimiz, sulanabilir tüm arazileri suyla buluşturmak. Çorum hayvancılıkta da ilk 22 il arasında. Damızlık düve yetiştiriciliği teşviki sürüyor.


Devletin güç ve imkanlarınıheryere götürmek zorundayız. Bu yatırımları eleştirenler oluyor. Millet hak ediyor, biz yapıyoruz. Size ne oluyor?”
Muhtarların da taleplerini dile getirdiği toplantı, yapılan açıklamaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

http://www.corumhakimiyet.net

Son Güncelleme: 06.02.2017 22:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165