Köylerimiz fındık dikiyor

Kızılırmak’a kıyısı olan ilçeler fındık yetiştiriciliğine başladı.

24 Mart 2017 Cuma 13:57
 Köylerimiz fındık dikiyor

Kızılırmak’a kıyısı olan ilçeler fındık yetiştiriciliğine başladı.

http://www.iskilipinsesi.com’da yer alan habere göre, İskilip ve Osmancık’ta fındık ağacı dikiminin yaygınlaşmaya başladı. 10 TL'nin üzerinde pazarı bulunan fındık için son 3-4 yıldır Osmancık'ta ciddi bir kıpırdanma var. Osmancıklı çifçiler ekili arazi dışında kalan alanlara tarım teşviği ile binlerce ağaç fındık diktiler. Sulu arazide büyüme alanı bulan fındık ağacı, daha çok yağışlı bölgeler, deniz ve nehir geçen yerleşim yerlerinde yetişiyor.

Fındıkla birlikte toptancı hallerinde en düşük 1,5 TL'den alıcı bulan limon Kızılırmak kıyıları için değerlendirilmesi gereken bir seçenek. Eksi 9 dereceye kadar dayanıklı limon ağaçları  aşırı sıcağı sevmiyor. Buna rağmen Türkiye'de limon üretimi Hatay ve Akdeniz’de öne çıkıyor. İskilip Kızılırmak sahilinde bulunan kıyılar limon üretimi için ideal yerler.



Son Güncelleme: 24.03.2017 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.