‘Köylerimiz pırıl pırıl olacak’

Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, şu yıl sonunda kilit parke taşı yapılmamış köy kalmayacağını belirterek, yapılacak yeni yatırımlarla köylerin yaşam standardının yükseleceğini söyledi.

31 Mart 2017 Cuma 12:09
‘Köylerimiz pırıl pırıl olacak’

Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, şu yıl sonunda kilit parke taşı yapılmamış köy kalmayacağını belirterek, yapılacak yeni yatırımlarla köylerin yaşam standardının yükseleceğini söyledi.


İlçe ve köy ziyaretlerini yoğun bir tempoda sürdüren İl Genel Meclisi Başkanı Kaya, şimdi de Mecitözü İlçesi ve bağlı köylerine çıkarma yaptı.



İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, beraberinde Mecitözü AK Parti İlçe Başkanı Alişan Yaşar, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Toprak, Mecitözü İl Genel Meclis Üyesi Hacı Bolat, Mecitözü AK Parti Belediye Meclis Üyesi Erdal Arun, İlçe yönetiminden Ergül Çoşgun, Mecitözü’nde köyleri gezerek köylerde yapılan hizmetleri yerinde inceledi.


Mecitözü'ne bağlı Kargı, Söğütönü, Çayköy, Emirbağ ve Köprübaşı köylerini gezerek sorunları yerinde tespit eden Kaya, köy halkının talepleriyle yakından ilgilendi.


Köylerde yapılan ve bundan sonra yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunan Kaya, muhtar ve köylülerle sohbet ederek, yeni projelerle ilgili istişare yaptı.




KÖYLERDEKİ YAŞAM STANDARDI YÜKSELİYOR


İl Genel Meclisi olarak köylerin daha rahat ve refah içerisinde bir hayat sürmelerini sağlamak adına hizmet götürdüklerini aktaran Kaya, “Biz köylere kanalizasyon, su, kilitli parke taşı, çocuk parkı, çöp konteyneri gibi hizmetleri getiriyoruz. Burada amacımız köylerimizde yaşamı daha rahat hale getirmektir” dedi.



Bu sene için milletvekilleriyle, Çorum Valiliği ve İl Özel İdaresi ile, İl Genel Meclisi ile, kamu kurumlarıyla ortak bir hedef belirlediklerini, tüm köylerin başta yol, asfalt, kanalizasyon, kilit parke taşı gibi altyapı sorunlarının tamamen çözüleceğini anlatan Kaya, "2017 hizmet açısından altın yılımız olacak. Tüm köylerimiz hizmetlerden gereken payı alacak. İl Özel İdaresi bünyesinde asfalt plent tesisi kurduk. Artık kendi asfaltımızı kendimiz üreteceğiz, grup köy yollarından başlamak üzere tüm köylerin yolunu sıcak asfalt ile yapacağız. Kilit parke taşı döşeme çalışmaları tamamlanacak. Artık köylerin çöplerini de İl Özel İdaresi olarak toplayacağız. Köylerimiz pırıl pırıl olacak. Tüm köylerimize çocuk oyun grupları kuruyoruz. Daha sonra ise büyük köylerimizden başlamak üzere halı saha, mesire alanları, köylü pazarları kuracağız. Köylerin yaşam standardını yükseltmekte kararlıyız" şeklinde konuştu.




"5 YILLIK HEDEFİMİZE 3 YILDA ULAŞTIK"


Partisinin kendilerine bir görev verdiğini ve İl Genel Meclisi olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kaya, “Teşkilatımızın bizden beklentisi ‘biz orda öyle bir çalışacağız ki köylere parti çalışması yapmaya gittiğinizde alkışlarla karşılatmaktı. Biz bunu 5 yıla yayarak çalışmalar yapmıştık. Yaptığımız hizmetler bizi heyecanlandırınca 3 yılda bu hizmetler bitme noktasına geldi. Bugün Mecitözü’nde köylerimizi gezdik ve şunu gördük. Kırsalda yaptığımız çalışmalar ile siyasi büyüklerimizin göğsünü gere gere köylerimizi ziyaret edebilmelerini sağladığımızı düşünüyorum. Görev sürecimizde kanalizasyon, içme suyu ve kilitli parke taşı konusunda önemli yatırımlar yaptık. Biz yatırım için söz vermiyoruz ama hizmet süremiz dolduğunda seçmenimizin karşısına başımız dik, alnımız ak çıkmayı Allah bize nasip etsin. Bu da bizim içimizdeki heyecanla olur. Binlerce şükür olsun ki bunu 3 yıl içerisinde bitirmek üzereyiz. Kilitli parke taşı olmayan köyümüz hemen hemen yok. Olmayanları da bu yıl planladık ve ödeneklerini ayırdık. Ahşaptan dükkanlar yapıyoruz köylerimizde. Anahtarlarını köyde bulunan bayanlara vereceğiz. Köyde yapılan yumurta, süt gibi ürünlerini buradan rahat bir şekilde sergileyecekler” şeklinde konuştu.



"EKİP RUHU İLE HİZMET ÜRETİYORUZ"


AK Parti Mecitözü İlçe Başkanı Alişan Yaşar ise, 16 Nisan’da yapılacak referandum oylamasına dikkat çekerken, 15 Temmuz’da yaşanan olaylarla ilgili bilgiler verdi. 15 Temmuz’da milletin bu ülkeye tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi sahip çıktığını ifade eden Yaşar, “Allah o günleri bir daha göstermesin” dedi.


Mecitözü ve köylerinin hizmet aldığını belirten Yaşar, “Biz bu hizmetleri bir ekip ruhu içerisinde yapıyoruz. Milletvekillerimiz, İl Genel Meclisimiz, teşkilatımız ile birlikte bir ekip ruhuyla hizmetleri Mecitözü’müze ve köylerimize getiriyoruz” diye konuştu.



16 Nisan’da yapılacak referanduma da değinen Yaşar, “Biz, bizden sonrakilere düzgün bir sistem bırakmak için çabalıyoruz” ifadesini kullandı.


İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Mecitözü AK Parti İlçe Başkanı Alişan Yaşar ve beraberindekiler, Kargı, Söğütönü, Çayköy, Emirbağ ve Köprübaşı köylerindeki çocuklara, boyama kitabı, boyama kalemi ve 'namazımı öğreniyorum' kitapları dağıttı.


Son Güncelleme: 31.03.2017 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.