Köylerin huzurunu kaçıran uygulama

İskilip'e bağlı Kayaağzı köylüleri bu günlerde hayli dertli. Kargı'da yapılan baraj çalışmalarında evleri ve...

30 Eylül 2014 Salı 14:10
 Köylerin huzurunu kaçıran uygulama


İskilip'e bağlı Kayaağzı köylüleri bu günlerde hayli dertli. Kargı'da yapılan baraj çalışmalarında evleri ve arazileri istimlak edilen köylülerin Kayaağzı Köyü sınırları içerisinde iskan edindirilecek olması köylülerin sıkıntılı günler yaşamasına neden oluyor. Kargı'da evleri istimlak edilen vatandaşların da  hiç istemedikleri bu uygulama Kayaağzı köyü başta olmak üzere Yerliköy, Hacıbayram, Çukurköy ve Örenseki köylülerinin iddiasına göre bazı siyasilerin kişisel inatları uğruna yaşanıyor.


Konuyla ilgili Habercim19’a açıklamalarda bulunan Kayaağzı Köyü Muhtarı Hasan Aksoy ve ihtiyar heyeti üyeleri, bu uygulamanın ileride çok olumsuz toplumsal olaylara da sebebiyet vermesinden endişe ettiklerini ifade etti. Bu zamana kadar yaptıkları görüşmelerde hiçbir muhatap bulamadıklarını, tüm milletvekilleri ile görüştüklerini, eski Vali Sabri Başköy'e konuyu anlattıklarını, birim müdürleri ile görüştüklerini ancak bu konuda bilgi sahibi olan herkesin adeta topu taca attığını savunan muhtar, Hasan Aksoy, çözümsüzlüğün civar köylerde yaşayan köylüleri ayağa kaldırdığını vurguladı.


Kayaağzı Köyü Muhtarı Hasan Aksoy, "Kimse sorumluluk almak istemiyor. Birisi ortaya bir fikir atmış. Bu fikrin toplumsal ve ekonomik sonuçlarını hiç kimse düşünmemiş. Yüzlerce yıldan beri hayvan otlağı olarak kullanılan alana 100 hanelik yeni bir köy kurulacak. 100 hanenin de 30 hanesine Kargı'dan gelecek köylüler yerleştirilecek. Geriye kalan 70 hane ise boş kalacak ve ihtiyaç duyulduğu vakit bu evlere muhtelif yerlerden gelecek kişiler yerleştirilecek. Bu durum sınır davalarını, husumetleri de maalesef beraberinde getirecektir. Köylülerimiz bu konuda kendilerinin muhatap alınmamalarını anlayamamaktadır. Hiç düşünülmeden verilmiş bu kararın tekrar gözden geçirilmesini ilgililerden talep ediyoruz. Kargı'da evleri ve arazileri istimlak edilmiş köylü kardeşlerimizle konuşuyoruz, onlar da başka bir yere gitmek istemediklerini, ancak kendilerinin buna zorlandığını söylüyorlar. Bize istimlak bedellerini verin biz istediğimiz yerden ev alalım ya da evimizi yapalım diyorlar. Hal böyle iken bu zorlamanın sebebini hem biz hem de köylerimize zorla göç ettirilmeye çalışılan bu kardeşlerimiz anlayamamaktadır." diye konuştu.


Köy muhtarı Hasan Aksoy, Çorum'a yeni atanan Vali Ahmet Kara'nın bu konuyla yakından ilgileneceğini ve sorunu çözeceğine inandığını belirterek, "Sayın Valimiz inşallah konuyu bizzat yerinde görerek bu konuya el atacaktır. Yapılan bu çalışmayı tüm yönleriyle ele alıp tekrar gözden geçirilmesini sağlayacaktır." dedi.



Son Güncelleme: 30.09.2014 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kim bu siyasetçi 2014-09-30 17:25:20

kim bu siyasi acaba. kesin bir milletvekilidir. ne çıkarı varsa karışanın.

Avatar
bir dost 2014-09-30 22:53:44

bu mesele iki sene önce çözülmüştü. muhtar boş konuşuyor. sadece kayaağzı değil çukurköy arazileri de verilecekti boyabattan gelenlere fakat çözdüler olayı kimse gelmeyecek o bölgeye. hadi gelecekler diyelim. muhtar efendi o beleş kullandığınız araziler hazine malı. devlet istediğine verir. babanın malıymış gibi konuşuyorsun.

Avatar
bir dosta dost tavsiyesi 2014-10-01 18:18:44

bir dost, bilmeden konuşuyorsun. iki sene önce çözüldü dediğin mesele bir milletvekilinin yüzünden tekrar bozuldu. haberdeki gibi o olayın toplumsal ve psikolojik yönünü bilmeden konuşma. benden de sana bir dost tavsiyesi. köylüyü beleş kullanıyorsun diye eleştirdiğin hazine arazisi mera idi. yani köyün öz malı idi. hazineye verdi. şimdi de kiralayıp parası ile ekiyor. parasını vermeyen varsa o da devletin sorunu. tamam mı bir dost.