Külcü, 3500 çocukla iftar yaptı

Çorum Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen çocuk iftarında bu yıl 3500 çocuk aynı anda iftar yaptı.

21 Haziran 2016 Salı 14:20
 Külcü, 3500 çocukla iftar yaptı


Çorum Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen çocuk iftarında bu yıl 3500 çocuk aynı anda iftar yaptı.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Merkez İmam Hatip Lisesi (İHL) Bahçesinde gerçekleştirilen çocuk iftarında Başkan Külcü çocuklarla yakından ilgilendi. İHL bahçesini dolduran coşkulu kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ramazan ayı içerisinde düzenledikleri mahalle iftarı, iftar çadırı gibi programların yanında kendileri için çok özel bir anlamı olan Çocuk İftarını üç yıldan beri düzenlediklerini söyledi.


Çocuk İftarına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İl Başkan Yardımcıları, İsmail Yağbat, Mesut Ceylan ve Oğuzhan Kaya,  İl Yönetim Kurulu üyesi Cemil Öz, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Belediye Meclis Üyesi İsmail Akgöz ve çok sayıda davetli katıldı.


Külcü’den gençlere tavsiyeler


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çocuk iftarında yaptığı konuşmada iftara katılanlara çeşitli tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi. Yaz tatilinin kalemin, kâğıdın kenara konacağı bir dönem olarak görülmemesi gerektiğini belirten Başkan Külcü, “Dinlenin, eğlenin ama bunun yanında bir sonraki eğitim öğretim yılına hazırlığınızı da yapın. Tatil dönemi, kendinizde eksik gördüğünüz, tamamlanması gereken bilgileri de tamamlayacağınız bir fırsat.” dedi.


Çocuklara, manevi değerlerin öğretilmesinin önemine değinen Başkan Külcü, “Manevi değerlerimizi önce kendimiz yaşayarak öğretmek zorundayız. Müslüman olmanın hayatımıza kattığı güzellikleri çocuklarımızla paylaşmak, geleceğimiz olan evlatlarımıza bu hasletleri kazandırmak çok önemli. Bu sofralar da bu inancımızın, kültürümüzün öğrenilebileceği sofralar. Çocuklarımıza Ramazan ayının bir yardımlaşma ayı olduğunu, bir paylaşma ayı olduğu anlayışını kazandırmamız gerekiyor.” dedi.


Belediye kültür merkezlerinden istifade edin


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çocuk iftarında yaptığı konuşmada gençlere Çorum Belediyesi Kültür Merkezlerinden istifade etmelerini söyledi. Çorum Belediyesi’nin 6 mahallede hizmete sunduğu gençlik ve kültür merkezlerinden binlerce gencin kültür merkezlerinde eğitim gördüğünü, kültür ve sanatsal faaliyetlere katıldığını kaydeden Başkan Külcü, “Eğitim, kültür –sanat, spor faaliyetlerinin yapılabileceği ve her türlü imkanla donattığımız kültür merkezlerimizden istifade edin. Oralara kayıt yaptırın. Sportif faaliyetlerimize kayıt yaptırın. Belediyespor bünyesinde, 11 branşta kurslarımız başlayacak. Yüzme, buz pateni, bowling gibi sportif faaliyetler var. Bu faaliyetlerimize katılmanız sizlerin daha verimli bir yaz tatili geçirmesi için güzel bir fırsat. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum.” dedi.


Çocuklara oyun seti hediye edildi


Çorum Belediyesi, çocuk iftarına katılan tüm çocuklara oyun seti hediye etti.


Çorum Belediyesi tarafından hazırlatılan Güzel Ahlak Oyunu ve Takva Bahçesi adlı oyun setini çok beğenen çocuklar Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.


Son Güncelleme: 21.06.2016 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165